Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ne uităm și la reacțiile din străinătate și concluzia ar trebui să ne pună serios pe gânduri. Susținerea Laurei Codruța Kovesi nu e considerată o victorie a României, ci o victorie a Uniunii Europene împotriva guvernului Vioricăi Dăncilă.

Pentru Europa, Laura Codruța Kovesi este simbolul comun al luptei anticorupție. Reputația câștigată e în deschiderea tuturor articolelor din publicațiile mari. Iată un prim exemplu, France 24 o descrie drept spaima politicienilor români. „Kovesi și-a luat revanșa după ani de luptă cu șicanele clasei politice duse până în punctul unei obsesii a guvernului român”, titrează Le Point.

Reuters și Euronews vorbesc despre fosta șefă DNA ca despre un cavaler anticorupție pregătit acum să ducă bătălia la nivelul Uniunii Europene.

Presa din Germania tratează din alt unghi subiectul acestei zile. Die Welt, dar nu numai, consideră că viitoare numire a Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European este o înfrângere pentru guvernul de la București a cărei opinie contrară a fost ignorată de cele mai multe state din Consiliu.

Integral pe Digi24