Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, a votat pentru Laura Codruţa Kovesi, deşi premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să voteze împotrivă. Surse diplomatice susţin pentru Adevărul că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi. A contat şi telefonul pe care Odobescu l-a primit de la preşedintele Klaus Iohannis în această dimineaţă.

Informaţia potivit căreia Luminiţa Odobescu a votat pentru Kovesi a fost publicată iniţial de Digi 24. Surse diplomatice au explicat pentru Adevărul că Luminiţa Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, pentru votul din Consiliul UE. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul nu o susţine pe Kovesi, însă nu a trimis niciun mandat scris la Bruxelles. Prin urmare, Luminiţa Odobescu ar fi votat pentru Laura Codruţa Kovesi, deşi opţiune sa nu poate fi verificată, votul fiind secret. Odobescu riscă totuşi să-şi piardă funcţia de la Bruxelles.

Integral pe Adevărul