Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şansele Rovanei Plumb de a ajunge comisar european s-ar putea diminua, având în vedere că au apărut o serie de informaţii privind diferenţe între documentele pe care aceasta le-a depus la Bruxelles şi cele din România. Rovana Plumb, propunerea României la postul de comisar european pentru Transporturi, este nevoită să clarifice diferenţele dintre declaraţiile de avere depuse în România şi cele depuse la Uniunea Europeană (UE), anunță CAPITAL.

Rovana Plumb are de trecut un hop important înainte de audierea din 2 octombrie pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Miercuri, Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European i-a cerut fostului ministru român să lămurească diferenţele dintre declaraţiile sale de avere depuse în România şi cele depuse la UE. De asemenea, afirmă ADEVĂRUL, Comisia JURI i-a solicitat Rovanei Plumb să traducă declaraţia depusă în ţară şi să dea informaţii suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

În declarațiile de avere pe care le-a făcut publice în România, figurează trei împrumuturi, unul uriaș la o bancă și două făcute la persoane fizice. Cine sunt aceste persoane fizice și cum au ajuns să construiască o dinastie politică și de afaceri datorită relației cu Rovana Plumb?

În declarația de avere depusă de Rovana Plumb anul acesta figurează un împrumut de 800 000 de euro la o bancă, scandent în 2030, și despre care presa a scris că ar necesita o rată lunară de aproximativ 3500 de euro, și un împrumut de 800 000 de lei de la o persoană fizică, Elena Loghin, anunță DIGI24. Același document arată că liderul PSD a donat partidului 800 000 de lei, suma cerută candidaților la europarlamentare drept contribuție de campanie, deci se poate presupune că a avut nevoie de acel împrumut de la Elena Loghin pentru a face donația la PSD.

Contactată de DIGI24, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este Elena Loghin care i-a pus la dispoziție 800 000 de lei.  Pe acelaşi model, în declaraţia de avere pentru 2017 figurează un împrumut de 63.000 de lei (bani pe care i-a donat la PSD, n. red.) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgovişte. Neculaescu este patronul unui hotel din reşedinţa judeţului Dâmboviţa, unde Rovana Plumb este preşedinte al organizaţiei PSD.

În 2017, amintește GÂNDUL, DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar era vizată şi fostul vicepremier Sevil Shhaideh. Camera Deputaţilor a respins, în octombrie 2017, cererea DNA de urmărire penală a Rovanei Plumb, în dosarul „Insula Belina”.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru portofoliul Transporturi, urmează să fie audiată într-o ședință comună a comisia de transporturi și de mediu ale Parlamentului European pe 2 octombrie, potrivit programului oficial afișat pe site-ul instituției, citat de COTIDIANUL. Întreaga componență a Comisiei Europene trebuie să fie aleasă cu majoritate simplă a voturilor în ședința plenară, prin da sau nu din partea fiecărui europarlamentar. Votul va avea loc pe 23 octombrie.


Comentarii

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD O vreau in arianus. Acum!

22 septembrie 2019 13:26

I-a folosit sa se gudure pe langa Dragnea si Dacilă Ca ministru a fost extrem de slab. A absorbit f putine fonduri europene.

22 septembrie 2019 12:22

Fii patriot: fute-n cur un P$D-el Pune-ti prezervativ

21 septembrie 2019 18:55

xyz Parlamentul lu' Peste Prajit European, este chior si surd si mut - la faradelegile comise dovedite de Kovesi Laura, in Justitia din Romania, care, nu-si revine nici acum, din agonia produsa de Protocoalele SRI/justitie, de ciracii lu' Kovesi procurori-interlopi, si de incalcarile de Lege facute-impotriva romanilor, chiar de baschetbalista. In schimb - toxica Adunatura de Parlament, citeste cu lupa si cu pistolul incarcat, orice text scris de reprezentantii PSD, ex. dna. Plumb. Bai, Adunatura, sunteti mai ticalosi decat KGB-ul si Securitatea din Republica Socialista Romania.

20 septembrie 2019 15:10

Victor Madama Plumb crede ca la Comisia Europeana este ca in Parlamentul si Guvernul roman de se falsifica in draci Declaratziile de Avere....Propun sa-i faca Rovana cadou D-nei Ursula von der Leyen sa fie numita Insula Belina ca tot a returnat-o C.J.Teleorman inapoi statului roman....chiar daca "handralai" de la Tel-Drum o patruleaza permanent....

20 septembrie 2019 9:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.