Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, în care a vorbit despre decizia CCR luată astăzi.

Curtea Constituţională a României a admis, parţial, sesizarea Guvernului privind conflictul instituţional cu preşedintele. Iohannis a spus că va lua deciziile privind revocarea și numirea miniștrilor interimari după publicarea motivării CCR.

„CCR a luat azi în discuție actuala situație politică. Decizia CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Un lucru e cert, Guvernul nu mai are aceeași compoziție ca înainte prin plecarea ALDE de la guvernare. Prim-ministrul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere. Constat astăzi, cu satisfacție, că și CCR a ajuns în mod corect și inevitabil la exact aceeași concluzie pe care o spun de 3 săptămâni: Guvernul Dăncilă și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului pentru a cere votul de validare.

Celelalte chestiuni legate de numirile și revocările miniștrilor, care sunt menționate în materialul CCR, sunt blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere. Deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a hotărârii CCR de astăzi le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi probabil publicată în perioada următoare. Dar, dacă doamna Dăncilă dorește, așa cum se tot exprimă în public, să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția e simplă. Doamnă prim-ministru, vă mai spun o dată, poftiți în fața Parlamentului pentru votul de validare”, a declarat Klaus Iohannis.


Comentarii

Aces IMBECIL ajus președinte trebuie să consulte un psiholog, psihiatru ...., ori este lipsit de cei bunul simț. Să-ți bați joc de CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, de POPORUL ROMÂN ....și să mai fii președinte, mai mult să mai vrei un mandat de președinte ....... ,

19 septembrie 2019 12:32

UNFORGIVEN Catârul ăsta prost se mai agață de câteva zile de tălpi puse guvernului ăsta care bun sau prost, trebuie să funcționeze. Să-și pună iar "guvernul meu", că am văzut de ce a fost în stare. Guvernul Dăncilă trebuia să se retragă imediat după euro-parlamentare și să lase borcanul cu miere ăstorlalti, să se înece cu el, dar nuuuu..., ce voiați..., să o pățească precum Tăriceanu ?!? În concluzie, avem un președinte arogant, intrigant, mahalagiu și scandalagiu, care s-a ținut doar de d-astea și nu a făcut nimic altceva pentru țară și popor. PS: S-a preocupat doar să-și plimbe nevasta !

19 septembrie 2019 10:42

Ocen harașo, nene Dilimache! Să iei însă decizia privind numirea miniștrilor interimari DE îNDATĂ, dar NU după publicarea motivării CCR, ci după ce madam Veorica produce un balșoi pișu în culorile tricolorului german (negru, roșu și aur), în semn că aderă cu entuziasm la idealul Deutsche uber alles!

19 septembrie 2019 0:34

Mariana Cocoană Dăncilă, nu e vorba de tine în articol, dar io m-am gândit că n-ar fi rău să trag pe gură o euro-bășină despre tine, ca dă bine la cretinii congenitali!

18 septembrie 2019 23:56

v Ba Ghiolbanis, daca ai dreptate de ce nu ai dat jos actuala coalitie si sa-ti faci guvernul tau care sa conduca bine tara. Majoritatea cetatenilor acestei tari doresc sa fie condusi cit mai bine, indiferent de apartenenta politica a celor care guverneaza.

18 septembrie 2019 23:36

Karakatita psd: Ce sar psd-eii de kur in sus ca li se apropie ziua cand prin vot romanii cinstiti si furati de psd o sa le scoata la toti trantorii paiul din gura! Adio pensii speciale, adio angajati cu nemiluita la stat! Le-a intrat frica in oase la toata increngatura de fii, nepoti, cumnati, cumetrii, verisori, amante care sug cu nemiluita bani de la buget! Inghitit mai ceva ca pelicanii lu Daea banii stransi cu atata truda de la romanii cinstiti! 'Reati ai drakului de trantori...cu psd-ul vostru cu tot!

18 septembrie 2019 22:46

ALUPIGUS Daca si noi am proceda ca acest cretin ordinar de presedinte gomos , sa nu ne supunem legilor , instantelor de judecata , autoritatilor Statului , la tot ceea ce inseamna ordine publica si siguranta Statului ? Cine se crede imbecilul asta sa nu se supuna deciziilor instantei supreme in Stat ? Asta ar trebui arestat ! Si mai vrea un mandat imberbul !

18 septembrie 2019 22:38

Mariana Cocoană Dăncilă, tu încalci Constituția Romăniei zi de zi cu neprezentarea remanierii Guvernului în Parlament încălcînd articolul 85....La tine cum se numește asta Madam Dăncilă ?....Se numește UZURPAREA PUTERII ÎN ROMĂNIA !....dacă eram în Epoca Medievală te *mînca* ghilotina sau spînzurătoarea....Dar în Romănia PSD-istă totul este permis....să te caci în ea de lege și de Constituție !....De aceea impostori și escroci se dau ingineri, Absolventzi de Politehnică și-s puși în fruntea Transelectrica de PSD-u. Că văd că se poate de la ditamai Prim-ministra....tot o escroacă....

18 septembrie 2019 19:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.