Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de Finanţe a văzut că se îngroaşă gluma după dubiosul său proiect cu puşcăria pentru neplata taxelor, iar acum încearcă să dreagă busuiocul, dar cu tupeu.

Eugen Teodorovici susţine că nu a fost înţeles, prevederile din iniţiativa legislativă, depusă grabnic la Parlament, au fost interpretate, şi constată că în România nu prea există „cultură financiară”. Dar se găseşte berechet cultura cătuşelor, nu ? Asta înseamnă să o scalzi cu visteria goală şi să provoci revolta mediului de business, „inculţii” de patroni şi intreprinzători – pentru că ţinta rămâne privatul – nu vor să priceapă cum naiba “mii de firme vor fi salvate de prevederea penală”, când taman propui închisoare de la 1 la 6 ani pentru reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor.

Păi să-i zică mai bine proiectul dosarelor penale, atunci. Acum, Eugen Teodorovici se suceşte şi afirmă nonşalant că „se opreşte cu acest act normativ până când se vor strânge 10.000 de semnături din partea mediului de afaceri”, deşi tot el a susţinut că proiectul are susţinerea afaceriştilor, pe motiv că „nu vizează firmele cu un comportament fiscal corect”.

Integral pe Naţional