Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se fac schimbări majore în ceea ce privește sistemul judiciar din România. Ministrul Ana Birchall a anunțat ce se va întampla în Ministerul de Justiție, și ce modificări vor avea loc. Concluziile preliminare iau o întorsătură neașteptată.

Grupul interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie precizând că ”sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii“, a anunțat Ana Birchall, citată de CAPITAL. „Am încercat să aducem la aceeaşi masă, ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar, toate de altfel, cât şi a asociaţiilor profesionale şi această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări”, a declarat Ana Birchall, la sediul CSM.

Nu este pentru prima dată când Ana Birchall insinuează că SIIJ nu trebuie să existe, acesta fiind, pare-se, și motivul real pentr care, în cursul lunii august, premierul Viorica Dăncilă a intenționat remanierea ei și înlocuirea cu judecătoarea Dana Gârbovan, susține JURNALUL NAȚIONAL. Ulterior, Dăncilă a renunțat să o mai schimbe pe Birchall.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a reușit nici din a cincea încercare validarea Adinei Florea la șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). 10 dintre membrii CSM au votat pentru amânarea validării, iar 9 pentru dezbaterea cauzei. ANTENA3 amintește că este pentru a cincea oară când membrii plenului CSM nu reușesc validarea concursului pentru conducerea Secției, după ce precedentele patru ședinte au fost boicotate.

În aceste condiții, fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu afirmă că ministrul Justiției Ana Birchall nu vorbește în numele PSD și că aceasta are o altă agendă decât cea a partidului, anunță COTIDIANUL. „Să știți că doamna Birchall de la jusțitie nu vorbește în numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legătură cu cea a partidului. Și nici cu voturile a milioane de români care încă mai speră ca PSD să facă dreptate! Și sper ca toată lumea să înțeleagă asta!”, a scris Ștefănescu, pe Facebook.

La rândul său, deputatul PSD Cătălin Rădulescu solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. „Mitralieră” o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție și că „își bate joc de voturile date PSD de milioane de români” și „de lupta magistraților pentru stoparea abuzurilor”.

Pe de altă parte, deputatul PSD Liviu Pleșoianu dă vina pe premierul Viorica Dăncilă, după ultimele anunțuri ale ministrului Justiției Ana Birchall, anunță NAȚIONAL. Acesta spune că Dăncilă a propus-o ca ministru pe Birchall, „ca atare, situația în care ne aflăm i se datorează”.

„Nu, Birchall nu e un „cal troian”! Un „cal troian” e un dar otrăvit, e ceva la care nu te aștepți. În ce o privește pe Birchall, totul era însă cât se poate de limpede, de ani, nu de zile! Despre ce face chiar acum Birchall am vorbit PUBLIC imediat ce am aflat că va fi propusă de Dăncilă#2 pentru portofoliul Justiției. Cu toate acestea, doamna Dăncilă#2 a propus-o… Ca atare, situația în care ne aflăm i se datorează!”, a scris Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, i-a cerut, marţi, în plenul CSM, ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să precizeze dacă a agreat în vreun fel cu procurorul general american sau cu reprezentanţii altui stat asupra unei ”foi de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România, anunță GÂNDUL. Consiliul Superior al Magistraturii a suplimentat, marţi, ordinea de zi şi a dezbătut o solicitare transmisă de Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), care cere CSM să se pronunţe asupra oportunităţii ”foii de parcurs” cu privire la întărirea statului de drept din România.


Comentarii

găozar EURO-marxist LGBT-ORL de vocație & carieră Da', da' uite că la 14:45 nu m-ați depizdat (încă)!

18 septembrie 2019 23:50

(acelaș) găozar EURO-marxist hiperactiv & zglobiu depizdat și la: 22:23

18 septembrie 2019 23:47

găozar EURO-marxist hiperactiv depizdat: 14:23

18 septembrie 2019 23:45

Florin Bilei Dacă însă ne luăm după Ana Birchall, atunci e mussai să mergem să-i sugem și noi poolla lu' Geoană, ceea ce mi se pare a fi un stimulent 100% „european” și deopotriva extrem de atractiv pentru întreaga noastră „comunitate” de EURO-bulangi LGBT-ORL!

18 septembrie 2019 23:42

Lia Savonea la fel ca CCR dorneanu, in slujba PSD Lia Savonea a demonstrat în nenumărate situaţii până acum că este „combinatoarea” clanurilor penale la vârful Justiţiei. A acţionat doar în direcţia dorită de infractori ca Liviu Dragnea, a „înjurat” Europa în comunicate forţate la CSM, s-a făcut preş în faţa lui Dăncilă şi i-a trădat pe tinerii magistraţi care au ales să protesteze în stradă pentru apărarea meseriei lor.

18 septembrie 2019 22:23

Muie Psd si postacilor lor Mai postac imputit de Psd care imi folosesti id cel de la ora 7.16 si 7.24,,sa te fut in gura tot cu hoti si penali Psd si pe mata ,,care te-cacat de bou...

18 septembrie 2019 14:45

MOȘ ION ROATĂ, găozar pro-sovietic Slobizul sovietic e cel mai fin.

18 septembrie 2019 14:23

MOS ION ROATA PARTEA a I a : SECATURA ORDINARA! Cauti sa salvezi gasca de criminali, gruparea de tip mafiot si criminal care au pus stapanire pe justitia romaneasca! Voi nu aveti scrupule! Viata si libertatea CETATEANULUI ROMAN DE RAND NU VALOREAZA DOI BANI PENTRU VOI! Pentru voi important este sa folositi justitia in scopul dobandirii puterii politice si administrative, ignorand vointa electoratului! Pentru voi este important sa acoperiti faradelegile savarsite de „onea”, „portocala”, „man”, „deca”, „nistor”, „sevastian”, „iacob” si alti criminali, prin fabricarea de dosare penale si impunerea epurarilor politice in slujba si pentru gruparea de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca! Voi nu doriti ca acesti criminali sa raspunda pentru faptele lor, pentru abuzurile lor! Va veni vremea cand o sa dati socoteala! Mai devreme sau mai tarziu si in Romania va fi instaurat adevaratul stat de drept! Vedem cum aveti „acoperirea”(va place termenul nu?) unei Uniuni Europene(in fapt a unor emanati ai acesteia, certati cu lege prin tarile lor si nu numai) care doreste sa instaleze in functii inalte, adevarate marionete pe care sa le manipuleze, ca niste adevarati papusari, in interesul si pentru ei! In nicio alta tara nu a mai existat, probat si rasprobat, o imixtiune atat de grava a serviciilor in actul de justitie si totusi ei si voi, ascundeti si perseverati in abuz! In loc sa te preocupi sa desecretizezi toate protocoalele nelegal incheiate intre institutii de forta, sa te preocupi de arhiva SIPA, sa te preocupi de publicarea tuturor actelor si activitatilor nelegale savarsite de echipele mixte in baza protocoalelor, tu cauti sa acoperi mizeria!

18 septembrie 2019 13:27

MOS ION ROATA PARTEA a II a : Nimeni nu mai spune nimic de efectele devastataoare asupra drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, produse prin punerea in aplicare abuziva a prevederilor vestitelor protocoale! Despre protocolul dintre ICCJ si servicii sau PICCJ(ba intr-o varianta, ba in alta) nu cauti sa te preocupi! Pentru voi si pentru gruparea voastra de tip mafiot si criminal nu conteaza ca, CETATENI ROMANI DE RAND AU FOST EPURATI POLITIC SI AU FOST LIPSITI DE LIBERTATE PRIN INCALCAREA FLAGRANTA A DREPTURILOR SI LIBERTATILOR LOR FUNDAMENTALE! In loc sa te preocupi ca legile justitie sa fie armonizate cu deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei cu MAXIMA CELERITATE tu te preocupi de ascunderea faradelegilor din sistem! Sunt sute de articole din legislatia penala declarate neconstitutionale de ani de zile! Sunt mai multe DECIZII ale Curtii Constitutionale a Romaniei care a decis general obligatoriu ca, toate activitatile si probele obtinute prin punerea in aplicare a vestitelor protocoiale SUNT NULE! Instantele de judecata se sterg in partea dorsala cu DECIZIILE Curtii Constitutionale a Romanie si folosindu-se de fel de fel de tertipuri nu pun in aplicare aceste decizii! In loc sa te preocupi de aceste abuzuri tu cauti sa ascunzi mizeria! Pentru tine, pentru ceea ce esti si pentru tot ceea ce faci, nu putem spune decat : MARS AFARA JAVRA ORDINARA si RUSINE, RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

18 septembrie 2019 13:27

Muie infractorilor hoti Psd Aceea secție a fost înființată sa ancheteze magistrați martiri (gen Portocala) precum si pe cei care refuza sa suga euro-poolla cf. Normelor CE, sau care nu respecta diverse „foi de parcurs” întocmite în mod democratic de te miri cine de pe unde (cu respectarea 100% a statului în kur de „drept”).

18 septembrie 2019 7:24

Muie postacilor PSD Ana Birchall, certificată ISO 9001 în domeniul sugrii poollii șoferului, oferă cursuri gratuite de specialitate cf. „foii de parcurs” stabilite în coopulare cu organele (euro-„gen”-itale) de profil.

18 septembrie 2019 7:16

Muie infractorilor hoti Psd Aceea secție SS a fost înființată la ordinul puscariasului Dragnea sa ancheteze magistrați care îi sunt incomozi si au curajul sa ii ancheteze pe infractori Psd,,în frunte cu șeful lor puscarias,,,asa Ana desființează tot ce a facut gunoaiele de Nicoluce si Iordache locotenti puscariasului Dragnea,,,

17 septembrie 2019 18:42

Muie postacilor PSD Numai un gunoi si un imputit de postac Psd-ist o poate ataca pe Birchall,,sa te fut in gura de heg cel de la ora 18.29,,,

17 septembrie 2019 18:38

Demolează pe p. mă-si! O mizerie ca nimeni alta!

17 septembrie 2019 18:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.