Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România va trece pe data de 27 octombrie la ora de iarnă, după ce pe data de 23 septembrie va avea loc echinocțiul de toamnă.

România va trece pe data de 27 octombrie la ora de iarnă, după ce pe data de 23 septembrie va avea loc echinocțiul de toamnă. Echinocțiul de toamnă, care va avea loc la ora 07.50 UTC, 10.50 ora României, simbolizează începutul toamnei din punct de vedere astronomic, trecerea la ora de iarnă marcând acest eveniment.

De ce se schimbă ora

Odată cu echinocțiul de toamnă 2019, care înseamnă debutul toamnei din punct de vedere astronomic, ziua se micșorează iar noaptea devine din ce în ce mai lungă , până la solistitiul de iarnă, care are loc pe data de 21 decembrie. Decizia de schimbare a orei și trecerea la ora de iarnă a fost luată pentru ca organismul uman să poată beneficia o perioada cât mai mare de lumina naturală.

Integral pe Evenimentul Zilei