Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul Pro România Victor Ponta a negociat la sânge cu toată lumea și a reușit să creeze o pârtie către Palatul Victoria. El a anunțat, ieri, că după căderea Guvernului Dăncilă va pune bazele unei alianțe PSD - Pro România - ALDE. Sorin Grindeanu este, în cărțile pe care le joacă Ponta, premierul acestei troici care vrea să preia guvernarea.

Guvernul Dăncilă ar trebui să fie astăzi în Parlament pentru a primi votul de încredere. Premierul a promis, în urmă cu ceva timp, că va face asta, însă la doar câteva zile după a sesizat CCR pe tema existenței unui posibil conflict instituțional cu președintele Klaus Iohannis în urma refuzului de numire a miniştrilor interimari în locul celor trei demisionari ai ALDE. Tot astăzi, anunță ANTENA3, CCR se va pronunța pe sesizarea făcută de premier.

Victor Ponta, care are câteva polițe de plătit liderilor actuali ai PSD, nu are răbdare să treacă alegerile și încropește un guvern format din oaste de strânsură. El o somează pe Viorica Dăncilă să se prezinte în Parlament. Crede în reușita moțiunii de cenzură, pe care acum este dispus să o semneze, dar și în varianta că Guvernul nu va primi votul de încredere al Parlamentului, afirmă EVENIMENTUL ZILEI.

„După ce pică Guvernul Dăncilă, eu o să mă duc la foștii mei colegi de la PSD și la actualii colegi de Opoziție de la ALDE și o să le propun să facem un document prin care să-i spunem domnului președinte Iohannis că nu mai e Dăncilă, uitați de ea, că nici nu e parlamentar, dar noi ăștia 260 am obținut în 2016 aceste mandate și vă propunem să ducem guvernarea la bun sfârșit până la alegerile următoare. Prim-ministru trebuie să fie o persoană care să nu fie implicată politic. Nu trebuie să fie un premier de la PSD, de la Pro România că e partid prea mic sau de la ALDE”, a declarat Victor Ponta la DC NEWS.

Victor Ponta susține că propunerea de premier ar trebui să fie o persoană independentă politic. Astfel, explică DIGI24, poate fi îndeplinită și condiția pusă de președintele Klaus Iohannis care a declarat în repetate rânduri că nu va mai propune un premier de la PSD.

Victor Ponta vrea să rămână din nou PSD-ul la Palatul Victoria, consată NAȚIONAL. Dar, bineînțeles, unul așa, mai ”de carton”… Și flancat neapărat, la ”indicațiile prețioase” ale fostului premier de ce a mai rămas din ALDE, cu PRO România, cu cei trei parlamentari ”adoptați” de nașul Gabriel Oprea pe persoană fizică, niscai minorități și alți independenți. Struțo-cămilă de stânga ar trebui să aibă și susținerea UDMR.

Iar pentru că în viziunea politică a liderului PRO România nimeni în țara asta nu mișcă în fața personalității sale de ”Motănel”, Viorica Dăncilă ar părăsi imediat Palatul Victoria iar Klaus Iohannis ar renunța și el instant la visul de a își instala ”guvernul meu”…

Însă dincolo de visurile de mărire ale lui Victor Ponta, care ar face orice să se legendeze încă ”mare jucător” în arena politică, cel puțin fostul premier a mai revenit cu picioarele pe pământ, recunoscând că PRO România este, totuși, un partid prea mic pentru a da premierul României… Așa că urmează să îl propună pe ”independentul” Sorin Grindeanu, de parcă toți ceilalți ipotetici aliați ai PRO România ar fi complet idioți și nu s-ar prinde de această manevră ieftină, susține NAȚIONAL.

Oricum, fără a ști nici măcar el exact câte tabere mai schimbă de dimineața până seara, iată că Ponta reușește realizarea unui nou record al ipocriziei politice. Pentru că dă semnale că va vota moțiunea de cenzură a Opoziției, dar doar pentru a intra astfel la guvernare alături de PSD-ul pe care clamează că vrea să îl dea jos!

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu un guvern PSD-ALDE-Pro România, fără Viorica Dăncilă în frunte?