Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Matematicieni din Marea Britanie şi Statele Unite au descifrat o problemă rămasă nerezolvată timp de şase decenii şi au demonstrat că numărul final din şirul de soluţii ale ecuaţiei cunoscute sub denumirea „suma celor trei cuburi” este 42, relatează DPA, citată de Agerpres.

Problema originală a fost creată în 1954 la Universitatea Cambridge din Marea Britanie şi presupunea găsirea soluţiilor „ecuaţiei diofantice” x^3+y^3+z^3=k (^3 înseamnă la puterea a treia, n. red.), unde „k” poate fi orice număr cuprins între 1 şi 100.

Pe parcursul anilor, a fost aflată fiecare valoare a lui k.

Integral pe Digi24Comentarii

Mare realizare nene! Deci după o juma de centenar plus un deceniu, niște dăștepți nevoie mare au descoperit că acea constantă K este de fapt KK și are valoarea de 42 de caca. Unde mai punem și faptul că a fost nevoie de ditamai computerele și de 1 milion de ore de calcule procesate de mai multe computere ditamai ca să se ajungă la valoarea de 42 de KK, sau de caca pentru a fi mai preciși. Problema falusului cu constantă variabilă KaKa a dat rezultatul de 42. Trebuie pusă-n ramă neapărat!

16 septembrie 2019 23:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.