Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tipografii de la cele două Tipografii ale Coresi, cea din Cluj, și cea din Oradea au primit preavize și vor fi concediați.

Salariații de la Tipografia Coresi din Cluj, cunoscută ca Imprimeria Ardealul au protestat, luni, cu privire la faptul că lichidatorul judiciar le-a trimis preavizele de concediere. Liderul de sindicat Mircia Giurgiu a declarat că de la tipografia din Cluj vor fi concediați 25 de salariați, în timp ce de la Oradea, vor pleca acasă alți 20 de angajați. ”Este, practic, o sistare a activității. Tipografia din Cluj a fost pe profit și anul trecut și în cursul acestui an. Concedierile sunt ilegale”, a spus Giurgiu.

Angajații Tipografiei Ardealul susțin că reprezentanții lichidatorului judiciar, care se ocupă de reorganizarea judiciară a Companiei Coresi, care are ca și acționar, în proporție de 100 la sută pe Ministerul Culturii, i-au dat afară ilegal, deoarece articolul din Codul Muncii, care a fost indicat în deciziile de concediere a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

Integral pe Evenimentul Zilei