Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind a solicitat, luni, Inspecţiei Generale a Muncii să intervină pentru oprirea organizării concursurilor de angajare "prin eludarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din SRTV", scrie Agerpres.

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind întrunit astăzi, 16 septembrie 2019, solicită Inspecţiei Generale a Muncii să intervină de urgenţă pentru a stopa o nouă acţiune ilegală a conducerii TVR: organizarea concursurilor de angajare prin eludarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din SRTV. Potrivit deciziei ilegale a preşedintelui director general al SRTV, Doina Gradea, conducerea instituţiei a hotărât comiterea unui nou abuz, prin încălcarea prevederilor art. 22 din CCM potrivit căruia 'la concursurile sau examenele organizate de angajator în vederea angajării sau promovării în muncă va participa în Comisia de concurs, ca membru cu drepturi depline, un delegat din partea sindicatului reprezentativ, cu competenţe în domeniul respectiv'", se arată în comunicatul SRJ MediaSind.

Reprezentanţii sindicatului susţin că în data de 24 iunie 2019, prin Registratura Generală a SRTV şi apoi în şedinţa Consiliului de Administraţie, s-au depus oficial documentele care atestă reprezentativitatea Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind la nivel de sector şi, implicit, potrivit Legii nr. 62/2011, la nivel de unitate, iar membrii CA au luat act de acest lucru şi au admis, prin vot, prezenţa reprezentanţilor organizaţiei la şedinţele CA.

Mai mult, Federaţia FAIR-MediaSind şi-a însuşit oficial prevederile CCM în vigoare, ceea ce înseamnă că acest document îşi va produce efectele până la data expirării, 31 decembrie 2019, iar partener social devine noua organizaţie reprezentativă.

Integral pe România Liberă