Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UE ia în considerare introducerea unor noi taxe în Energie, pentru ca blocul comunitar să-şi atingă mai uşor ţintele în combaterea schimbărilor climatice.

Taxele planificate ar urma să fie aplicate inclusiv industriei aeronautice. În ultimul deceniu, statele UE au făcut eforturi importante în privinţa regenerabilelor, dar politicile fiscale din Energie nu s-au mai schimbat de peste 15 ani.

Acestea sunt „învechite şi slab adaptate provocărilor generate de schimbările climatice şi evoluţiilor politicii energetice europene”, potrivit unui document pe care miniştrii de finanţe ai UE l-au discutat la Helsinki.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, s-a declarat nemulţumit de tratamentul preferenţial pe care legislaţia europeană îl acordă companiilor aeriene europene, ce beneficiază de diverse facilităţi fiscale, pentru a putea face faţă concurenţei companiilor din afara UE.

Integral pe România LiberăComentarii

Europeanul Să pună, că nu le plătesc ei! Tot la noi ajung...

16 septembrie 2019 9:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.