Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un incendiu puternic a izbucnit aseară lângă pădurea din satul Ciutura, comuna Vârvoru de Jos, în livezile de meri şi pruni ale fostului IAS din localitate. Până duminică după-amiaza au ars circa 50 de hectare de pomi, arbuşti şi vegetaţie uscată. Pompierii au reuşit până acum limitarea focului pentru ca flăcările să nu ajungă în pădure. Acesta a luat proporţii din cauza vântului, secetei şi a accesului greu pe terenul cu pomi, arbuşti şi vegetaţie abundentă.

Primarul comunei Vârvoru de Jos, Nicu Tabacu, a spus că, în opinia sa, focul a fost pus de persoane necunoscute, având în vedere faptul că a izbucnit din mai multe puncte.

"Cred că cineva a pus foc. De ieri încercăm să stingem acest foc, dar nu putem. Am încercat să evităm să ajungă focul la gospodăriile oamenilor. Focul arde în plantaţia de pomi fructiferi.Toată lumea dă telefon la 112, toată lumea vine şi priveşte, dar nu pune nimeni mâna să ajute.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Dr. House Mulți români au înțeles (greșit) că în caz de calamități ei au doar rol de spectatori, că totul trebuie lăsat în grija autorităților. Dacă tot ne-am "englezii" limba străbună, ce-ar fi sa ne reamintim de sănătosul proverb "help you self"!?

16 septembrie 2019 10:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.