Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat duminică Iranul de a fi coordonat atacul asupra unor instalaţii petroliere saudite care furnizează jumătate din producţia regatului. Acesta a exclus implicarea Yemenului şi a denunţat angajarea Iranului în eforturi diplomatice de faţadă, relatează Reuters.

„Teheranul se află în spatele a nu mai puţin de 100 de atacuri asupra Arabiei Saudite, iar asta în timp ce Rouhani şi Zarif se prefac că se angajează în acţiuni diplomatice”, a scris Pompeo pe Twitter referindu-se la preşedintele iranian Hassan Rouhani şi la ministrul de externe Mohammed Javad Zarif. Fără a oferi dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, Pompeo denunţă făţărnicia Iranului care „a lansat un atac fără precedent asupra resurselor energetice globale” într-un context al îndemnurilor globale la eforturi de detensionare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.