Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poliţiştii Brigăzii Rutiere din Capitală au depistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi tineri care se aflau la volan sub influenţa unor substanţe psihoactive, acestora fiindu-le întocmite dosare penale.

Astfel, potrivit informării poliţiştilor rutieri, un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autoturism pe Bulevardul Unirii în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive (cannabis). Conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice şi i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 28 a fost depistat conducând un autoturism pe str. Reşiţa sub influenţa substantelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive (opiu). Şi acesta a fost condus la sediul INML pentru recoltarea de probe biologice şi i s-a întocmit dosar penal.

În cadrul acţiunilor desfăşurate noaptea trecută de poliţiştii rutieri din Capitală au fost aplicate 160 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 56.000 lei şi au fost reţinute 28 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, au fost întocmite 7 dosare de cercetare penala, în special pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, respectiv pentru refuzul de recoltare a probelor biologice.


Comentarii

Florin Bilei (bilei-pulei, n.m.): bine, dar e evident că noi (încă) nici nu visăm să atingem „targhetul” prevăzut de STANDARDELE CE în materie de EURO-drogați la volan, nu?! „Constituția” „europeana” + „miscarea” „En Marche” (en marș d'acilea, că-ți trag una peste EURO-bot de dai în bâlbâială, n.m.) impun COTE OBLIGATIRI de drogați / cap de EURO-iobag „consumator” și/sau „contribuabil” pe drumurile publice, cote pe care Guvernu' lu' (proasta de) Dăncilă NU ARE CUM nici măcar să viseze că le respectă, nu-i așa?!

15 septembrie 2019 23:25

Oglinda Ar fi de foarte mare interes, si totodata util, daca presa ar cere Ministerului de interne sa faca publica o situatie a acidentelor rutiere functie de varsta faptuitorului. Sunt convins ca s-ar constata ca nu "babalacii" carora li se cere periodic vizite medicale sunt factorii de risc , ci "vitejii " nostri tineri cu analizele perfecte (exceptie cele de la cap ).

15 septembrie 2019 11:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.