Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Planned Parenthood, o organizație nonprofit care oferă sănătate reproductivă în America dar și la nivel global, suspectată pentru profit din vânzarea părților din corpul bebelușilor avortați

Sandra Merritt, membră a Centrului pentru Progresul Medical împreună cu colegul său jurnalist David Daleiden, au înregistrat cu camera ascunsă conversații cu oficiali ai Planificării Părinților și alții din Texas și California care discutau despre activitate.

Videoclipurile publicate, au determinat investigarea organizației Planificarea Părinților și a companiilor implicate de către Congresul și Departamentul de Justiție din America.

Merritt, 64 de ani, mamă a doi care locuiește în nordul Californiei, a lucrat ca profesor de liceu

În 2016, Merritt și Daleiden au fost inculpați de un mare juriu din Houston, sub acuzația de procurare și folosire de identificare falsă, acuzații care au fost respinse ulterior. În California, acuzațiile depuse în 2017 au inclus 14 acuzații de înregistrare a persoanelor fără permisiune și un număr de conspirații criminale pentru a invada intimitatea.

După ce un tribunal din California a respins cele 14 acuzații, procurorul general al statului Xavier Becerra, a cărui campanie electorală a primit donații mari de la Planned Parenthood, a redeschis acuzațiile împotriva lui Merritt, dar a făcut acest lucru în mod eronat sub numărul de caz al lui Daleiden.

Când a fost descoperită eroarea, Becerra a retrimis acuzațiile la două luni după termenul de 10 zile permis de legea din California.

Curtea a permis refuzul tardiv, iar cazul Merritt este în prezent în proces. Dacă este condamnată, Merritt ar putea petrece 11 ani în închisoare.

Avocatul Harry Mihet, de origine română, care este implicat în apărarea pro-bono a cazurilor speciale pe considerente politice. El este si Vicepreședintele Liberty Counsel (Consiliere Liberă) pentru afaceri juridice și este consilierul principal al litigiilor, și cel care transmite tot ce se întâmplă în sala de judecată.

Integral pe România Liberă