Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este cutremur în sănătate. Informații șocante au fost ținute ascunse până acum. Este scandalul momentului în România. Totul s-a întâmplat în Brașov. În cadrul Secției de Psihiatrie Vulcan, managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, Nicușor Bîgiu, a declarat că zeci de pacienți cu probleme psihologice, și fără discernământ, ar fi fost folosiți drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu, a început demersurile pentru a afla care este situația exactă la Secția de Psihiatrie Vulcan, după ce a primit informații referitoare la studiile făcute pe subiecți umani pentru testarea anumitor medicamente.

„Am avut această informație și am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bîgiu, conform mediafax.

Integral pe CapitalComentarii

v Este un titlu "tare". Rica intre doi doctori. De multi ani dr au prescris medicamente care erau pt testare. Nimeni nu-ti spunea asta luai medicamentele gratis de la dr.pt ca el ti le recomanda.

13 septembrie 2019 16:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.