Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD a declanșat o campanie de racolare a membrilor ALDE, oferind funcții în Guvern pentru cei dispuși să încalce decizia partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de a ieși de la guvernare. Prin această campanie, PSD are două ținte principale. Pe de o parte, premierul Viorica Dăncilă vrea să evite votul din Parlament pentru restructurare, invocând faptul că nu s-a schimbat compoziția politică Guvernului.

Pe de altă parte, PSD are nevoie de atragerea unor parlamentari ALDE, pentru a-i împiedica să voteze moțiunea de cenzură anunțată de PSD. Marea miză a social democraților ține de cele 30 de voturi pe care le are ALDE. Soarta guvernului condus de Viorica Dăncilă depinde de cel puțin 20 de voturi, pe care le-ar putea obține de la parlamentarii racolați din ALDE. Pentru a fi siguri că vor avea voturile ALDE, liderii PSD speră să ca nemulțumiții din partid să se grupeze în jurului lui Teodor Meleșcanu, ales președinte al Senatului cu sprijinul PSD.

În schimb, adversarii lui Tăriceanu din ALDE ar urms să fie răsplătiți cu participarea pe liste comune cu PSD la viitoarele alegeri, în special la alegerile parlamentare din 2020, pentru a avea garanția unui loc în Parlament. Cum la alegerile europarlamentare ALDE a luat doar 4%, sub pragul electoral de 5%, pentru mulți parlamentari ai partidului lui Tăriceanu perspectiva unui loc eligibil poate fi convigătoare.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.