Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ieșirea de la guvernare și constituirea unei alianțe electorale cu partidul condus de Victor Ponta, în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a început revolta. Puciștii din ALDE, care s-au alăturat foștilor parteneri de guvernare din PSD, pun la cale preluarea partidului de la Tăriceanu și îndepărtarea oamenilor fideli fostului președinte al Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu și liderii care i-au rămas fideli se întâlnesc, vineri, într-o ședință informală pentru a discuta despre situația din interiorul ALDE, anunță HOTNEWS. După trădarea lui Meleșcanu și a parlamentarilor propuși miniștri de către Viorica Dăncilă, partidul lui Tăriceanu este scindat. Cei care au acceptat pactul cu PSD au susținerea organizațiilor din care provin și cer congres extraordinar și menținerea ALDE la guvernare, iar Tăriceanu și apropiații acestuia vor excluderea "trădătorilor" și oprirea revoltei. În acest context, președintele ALDE își numără susținătorii înainte de a convoca Delegația Permanentă a partidului.

Organizațiile ALDE din țară trebuie să se poziționeze în cel mai scurt timp și să aleagă dacă își urmează liderii desemnați miniștri de Viorica Dăncilă sau rămân alături de Călin Popescu Tăriceanu. Pentru cei din teritoriu, care dețin funcții în administrația publică locală, este dificil să aleagă între șomaj și loialitate. De aceea nici liderii de organizații care rămân alături de Tăriceanu nu pot băga mâna în foc că nu vor fi abandonați, susține EVENIMENTUL ZILEI.

Șefa ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu, care a ieșit cu bucurie de la guvernare și și-a predat portofoliul Mediului, este prima care s-a întors la prima strigare a Vioricăi Dăncilă. Este și prima care a dat tonul oficial al abandonării liderului. ALDE Prahova s-a întrunit de urgență și s-a lepădat oficial de gruparea lui Tăriceanu și în numele „interesului național” și de „dragul țării” le cere „vărfurilor de lance”, Gavrilescu și Meleșcanu, să „susțină continuarea proiectelor inițiate, împreună cu PSD, în cadrul guvernării, pentru atingerea țintelor asumate prin programul de guvernare”. Gavrilescu este președintele ALDE Prhova din 2015 iar Teodor Meleșcanu este senator de Prahova, precizează ROMÂNIA LIBERĂ.

Parlamentarii ALDE care au acceptat funcţii de la PSD vor contesta în instanţă excluderea din partid, astfel încât să amâne momentul plecării. Scopul? Puciştii încearcă să împingă ALDE într-o alianţă cu PSD pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, fără Călin Popescu Tăriceanu, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. Luni vor cere Congres. Conducerea ALDE (Delegaţia Permanentă) se va reuni luni pentru a consfinţi excluderea din partid a parlamentarilor care au acceptat funcţii de la PSD: Teodor Meleşcanu, Gaţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă.
 
Alexandru Băişanu, propus ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, dar refuzat de preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat că va contesta la tribunal excluderea din partid. Potrivit unor surse politice, gestul lui Băişanu va fi repetat şi de ceilalţi mebri ALDE daţi afară din partid. „Decizia de excludere a mea din ALDE este ilegala şi ea, de fapt, nu există. Mi-a rămas o singură modalitate: de a-mi căuta dreptatea in Justitie si o voi face“, a spus şi Teodor Meleşcanu, citat de ANTENA3.

Conform unor surse din ALDE, planul început cu propunerea lui Meleșcanu pentru șefia Senatului este unul cu bătaie lungă. Scopul este acela de a-i înlătura pe oamenii lui Tăriceanu, în frunte cu Secretarul General al partidului, Daniel Chițoiu și de a rămâne conectați la butoanele guvernării. În final, adevarata miză a puciștilor este participarea pe liste comune cu PSD la viitoarele alegeri, în special la alegerile parlamentare din 2020, pentru a avea garanția unui loc în Parlament, susține COTIDIANUL.

Supărările din partid au fost repede speculate de PSD. Marea miză a social democraților ține de cele 30 de voturi pe care le are ALDE. Soarta guvernului condus de Viorica Dăncilă depinde de cel puțin 20 de voturi, pe care le-ar putea obține de la parlamentarii plecați de lângă Tăriceanu. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu este împărțit între oamenii fideli fostului președinte al Senatului și cei care contestă toate mișcările politice asumate în ultima perioadă.

În acest moment, constată DIGI24, este clar că în partidul lui Tăriceanu nu este liniște, oricât ar susține acesta că nu este nicio criză. Și de această criză ar vrea să profite cât mai mult PSD și Viorica Dăncilă. Fie că vorbim de un eventual vot pentru restructurare, fie că vorbim de moțiunea de cenzură a Opoziției, viitorul guvernului Dăncilă stă în voturile celor din ALDE.

PSD i-a oferit funcţia de președinte al Senatului lui Teodor Meleșcanu în speranţa că acesta va atrage de partea social-democraţilor mai mulţi nemulţumiţi din ALDE, care să asigure votul de încredere al Cabinetului Dăncilă. Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că va reuși Teodor Meleșcanu să atragă și alți parlamentari ALDE către PSD?


Comentarii

V.Poantă Noa, zâce ardeleanu, bace Tăricene, ai dat o palmă la un rahat și te lingi pe mâncătoare de stropi. Brava, mă! Năroc că te ajută patriotic și Măria, mare analistă, mă, și mare expertă lingătoare de kur. La orișice caz, bădiță Căline, ai mârlit capra în dosul șurii. Ești brava - ține-o tot așa, că iese fain-fain, cumetre!

15 septembrie 2019 15:56

Ecce Kurrupt O vreau in anus!

14 septembrie 2019 14:34

Maria Meleșcanu este un *trădător senil de 80 de ani ce și-a bătut în două rînduri joc de mii de votanți romăni emigrați în străinătate împiedicîndu-i să voteze, încălcîndu-le cel mai rudimentar drept cetățenesc, democratic și constituțional și creiează scîrbă și silă în alesul Președinte al Senatului în acest Parlamement plin de Vînzători și Profitori....ce pentru un post bine plătit la stat pentru nevastă-sa își *vinde* votul sau acum este în vogă plata cheș în mii de Euro (căci de aceea s-au străduit aproape trei ani să distrugă Justiția, DNA-ul și SRI-ul să nu-i mai intercepteze ca să-și poată negocia votul fără frică direct cu banul pe masă.... Ce dracu caută unul ca ARSENE de la Neamț în Palatul Parlamentului să aranjeze el cu parlamentarii ALDE cînd el este un Președinte al C.J.Neamț pus de Dragnea acolo....)...și se miră că de ce-i huiduie lumea pe stradă....Ar trebui scuipați direct între ochi....doar un popor prost mămăligar ar accepta așa,,,,Adicătelea faci politica unui partid de dreapta și de nu-ți iese la *mălai* te arunci *cu arme și bagaje* în al partid la stînga imediat și fără nici o jenă și nici o sancțiune....

13 septembrie 2019 13:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.