Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Orlando Teodorovici a anunțat o inițiativă legislativă cu consecințe multiple. De la 1 ianuarie 2019 pensiile speciale vor fi impozitate cu un procent între 30% și 50%. Tăcere toatală, de parcă ar fi fost vorba de o majorare, nu de o ciuntire a unor sume enorme obținute lunar de oameni cu greutate în aparatul de stat al României.

Reacțiile celor vizați au fost discrete. Aproape nimeni n-a protestat. „E o măsură de justiţie socială” a declarat Orlando Teodorovici. Trebuie spus că o asemenea impozitare este o măsură de stînga a unei puteri susținută de populația nevoiașă. Pentru ea, pensiile speciale, mai ales cele foarte mari, sunt o ofensă, o aroganță, o nedreptate, un abuz de putere și o formă de dispreț.
Subiectul pensiilor s-a umflat pe măsură ce unii au ajuns să îşi aranjeze un statut special. Cea mai lungă şi cunoscută campanie a fost cea a magistratilor. Cam în acelaşi timp, dacă nu ceva mai înainte, au fost ofiţerii de servicii secrete. N-a durat mult şi poliţiştii şi-au umflat şi ei pensiile. Ba au mai descoperit şi şmecheria pensionării anticipate şi a reangajării. Unii dintre ei cu tot felul de trucuri juridice au transformat statul român într-o vacă de muls pensii. Aşa am ajuns la pensii speciale de mărimea celei primite de Augustin Lazăr sau de Marian Enache de la Curtea Constituţională a României.

Integral pe CotidianulComentarii

victor Trebuie neaparat desfiintate.

13 septembrie 2019 8:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.