Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu are probleme tot mari iar în partid au început să apară voci care să-și declare public nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă. Nemulțumirile curg râu, iar printre acestea și acuzația că după ce a trădat PSD pentru Pro România, acum negociază și cu PNL.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat că îl ştia pe Călin Popescu Tăriceanu drept un om echilibrat, însă în ultima lună acesta s-a logodit cu pro România şi s-a întâlnit pe ascuns cu liderul PNL Ludovic Orban şi cu Raluca Turcan, ceea ce e „şocant”, anunță GÂNDUL. „Pe domnul Tăriceanu îl ştiam un om echilibrat, un om care cântăreşte mult înainte de luarea unei decizii. Într-o lună s-au întâmplat atâtea: te desparţi de partener, te logodeşti cu Ponta şi te întâlneşti pe ascuns cu Orban şi Turcan. E prea mult. Nu poţi aşa.

Am înţeles că în politică se fac compromisuri, dar e prea mult pentru partidul ăsta. Tocmai câştigasem acel brand, un partid împotriva abuzurilor. I-am spus domnului Tăriceanu puteţi să vorbiţi vreodată de statul paralel. Aţi vorbit trei ani de statul paralel, acum l-aţi băgat în casă. Domnul Tăriceanu e într-un avion pilotul Tăriceanu cu co-pilotul Ponta. Co-pilotul e de fapt ăla care a detunat avionul. Câştigătorul principal este Ponta”, a spus Daniel Zamfir, la ANTENA3.

Călin Popescu Tăriceanu are de gestionat o criză fără precedent. În ALDE au apărut o serie de declarații dure iar liderii partidului își declară pe față nemulțumirea față de ceea ce se petrece în partid, anunță CAPITAL. Pe de o parte, liderul ALDE Oradea Dorin Corcheș a transmis într-o scrisoare deschisă că este necesară convocarea unui Congres al partidului. Acesta se întreabă cum Călin Popescu Tăriceanu a ajuns să îi scrie scrisori lui Klaus Iohannis pentru a îi cere „ajutor” împotriva colegilor formațiunii.

Pe lângă Oradea, şi filiale ALDE Dolj şi Prahova au cerut organizarea unui Congres extraordinar al partidului imediat după prezidenţiale, susține ADEVĂRUL. Pe de altă parte, preşedintele ALDE Timiş, deputatul Marian Cucşa, i-a transmis un mesaj vicepreședintelui Varujan Vosganian, principalul susținător al lui Tăriceanu în ALDE, după ce acesta a declarat că prin plecările din partid se face o „igienizare forţată a ALDE”.

Deputatul de Timiș Marian Cucșa. Deputatul de Timiș îi reproșează vicepreședintelui ALDE că a făcut campanie pentru Klaus Iohannis în 2014 și că s-a alăturat liberal-democraților pentru că a obosit să muncească „politic”, ceea ce îl face să își dorească o alianță cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, anunță EVENIMENTUL ZILEI. El i-a mai transmis lui Varujan Vosganian că ar putea să facă un pas în spate în loc să negocieze „munca celor care au dezvoltat partidul” și că foarte mulți membri ALDE nu mai vor „povețele și poeziile lui Varujan”.

Luni, la ALDE, va avea loc o ședință a Delegației Permanente, convocată pentru a oficializa excluderile din partid ale „disidenților”. Însă, pe surse, citate de ROMÂNIA LIBERĂ, mai multe filiale teritoriale ale partidului vor ridica problema convocării unui congres extraordinar, în care să se repună la vot ieșirea de la guvernare. Ulterior, miercuri, Curtea Constituțională urmează să ia în discuție solicitarea Vioricăi Dăncilă de constatare a conflictului juridic de natură constituțională generat de Iohannis, prin refuzul precedent de numire a miniștrilor interimari.

Deocamdată, asemenea lui Teodor Meleșcanu, care, conform unei declarații a lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost exclus din ALDE odată cu acceptarea funcției de președinte al Senatului, de excludere sunt vizați și Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Ștefan Băișanu, propuși de Viorica Dăncilă pentru funcții ministeriale. JURNALUL NAȚIONAL amintește că toți aceștia au lăsat de înțeles că, în situația în care se va decide excluderea lor din ALDE, vor contesta măsura în instanță.

Fapt ce face ca, până la pronunțarea unei hotărâri definitive, calitatea lor de membri ai ALDE să rămână funcțională. Moment din care ne aflăm într-o ipoteză inedită. ALDE este la Guvernare, în ciuda deciziei conducerii partidului.