Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

1400 de militari din zece țări membre sau partenere ale NATO au participat la exercițiul “Trojan Footprint”, care s-a desfășurat în anul 2019, pentru prima oară, în trei state de pe Flancul Estic al Alianței Atlantice.

Operațiunea „Trojan Footprint” este numele celui mai important exercițiu pe care îl organizează, anual, în Europa, Comandamentul Operațiilor Speciale al Statelor Unite.

La fiecare ediție, locația aleasă pentru acest exercițiu este alta. În anul 2019, la acest exercițiu au participat 1400 de “operatori” din Forțele Speciale, proveniți din zece țări NATO, care au acționat în mici detașamente instalate în România, Ungaria și Bulgaria.

A fost pentru prima dată când scenariul de la „Trojan Footprint” s-a “focalizat pe situația din jurul Mării Negre” și când echipele implicate în acest exercițiu au acționat în țările de pe Flancul Estic al NATO, menționează o analiză publicată pe site-ul https://coffeeordie.com.

De asemenea, la ediția din acest an a fost implicat și Comandamentul regional pentru Operații Speciale, înființat în anul 2019, la care participă patru țări NATO din Europa – Croația, Ungaria, Slovacia și Slovenia.

Integral pe România Liberă