Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență prin care va rezolva situația intârzierilor plăților salariilor la ministerele unde nu există ministru plin ca urmare a demisiei politicienilor de la ALDE.

Astfel, pentru asigurarea stabilității funcţionării ministerului, pe perioada vacanței funcției de ministru sau în situația imposibilității exercitării de către acesta a funcției, se propune ca atribuția ministrului de ordonator principal de credite, prevăzută de Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, să fie exercitată de către secretarul general al ministerului, înalt funcționar public care are rolul de a asigura continuitatea activității la nivelul unui minister, se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG. Prin această nouă atribuție se va asigura continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între structurile ministerului, precum şi cu celelalte autorităţi şi organe ale administraţiei publice, se mai spune în proiect. Mii de angajaţi de la Mediu şi Energie nu şi-au primit salariile în urma situaţiei apărute prin demisia miniştrilor ALDE. Ministrul Muncii a dat asigurări că se va găsi o soluţie pentru ca oamenii să îşi încaseze banii.

În data de 27 august 2019, Ia Cabinetul prim-ministrului s-au înregistrat demisiile a trei miniștri, respectiv ale doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, domnului Anton , ministru al energiei și domnului Viorel Ilie, ministru pentru relația cu Parlamentul, generate de ieșirea formațiunii politice ALDE de la guvernare. Astfel, prim-ministrul a luat act de aceste demisii și a solicitat Președintelui României să emită decretele de vacantare a celor 3 portofolii de ministru și propunerile pentru miniștri interimari. Aceste cazuri de încetare a funcției de membru al Guvernului au făcut obiectul unei corespondențe cu Administrația Prezidențială, inițiată de prim-ministru.

Integral pe Cotidianul