Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizaţiile de mediu Agent Green, ClientEarth si EuroNatur au înaintat o plângere oficială către Comisia Europeană, împotriva autorităţilor din Romania, pentru distrugerea sistematică şi deliberată a pădurilor seculare din ariile naturale protejate, ce constituie două treimi din ultimele păduri naturale neatinse din Uniunea Europeană, în afara Scandinaviei.

Organizaţiile susţin, într-un comunicat de presă, că Romsilva organizează lucrări silvice în interiorul siturilor ariilor protejate Natura 2000, fără o analiză adecvată a impactului tăierilor în aceste zone unice. În multe cazuri, evaluările relevante pentru impactul asupra mediului, care trebuie făcute în mod normal înainte de planificarea tăierii, se fac la mai mulţi ani după ce tăierea a avut loc sau deloc.

Agent Green s-a judecat în ultimii ani cu Romsilva solicitând în instanţe anularea amenajamentelor silvice care au fost aplicate înainte de realizarea procedurilor de evaluare de mediu, procesele fiind încă pe rol. "De 12 ani de când am intrat în UE se taie în arii protejate conform unor planuri de exploatare pentru care nu s-a făcut vreo evaluare de impact asupr mediului. Dar Romsilva susţine că legislatia din Romania permite acest lucru, refuzând sa recunoască faptul că biodiversitatea din ariile protejate este pusă în pericol, iar Ministerul Mediului tolerează asta. Este timpul pentru Comisia Europeana sa intervină ", a spus Gabriel Păun, preşedinte Agent Green.

Integral pe AdevărulComentarii

iulian Super tare. Dupa ce ca suntem furati pe fata si in prostie, sa mai si platim pentru asta.

11 septembrie 2019 13:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.