Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Forma noii legi referitoare la tranzacțiile cu terenuri din extravilanul localităților era până ieri aproape definitivată. Astăzi va avea loc, în cadrul Comisiei de specialitate din Camera Deputaților, ultima întâlnire pe această temă între specialiști. Ieri, în cadrul unei alte ședințe a Comisiei a intrervenit Ministrul Petre Daea care a solicitat rediscutarea legii.

Parlamentarii, alături de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii vor relua astăzi discuțiile, în cadrul Comisiei pentru Agricultură din cadrul Camerei Deputaților, pe marginea legislației referitoare la tranzacțiile cu terenuri din extravilanul localităților (Legea 17/2014). Aceasta ar putea fi ultima discuție în cadrul Comisiei cu specialiști în domeniu, urmând o ședință comună cu Comisia Juridică pentru definitivarea proiectului. Penultima întâlnire a parlamentarilor, la care au luat parte și mai multe asociații ale fermierilor, a avut loc în data de 3 septembrie, urmată ieri, de o alta la care a participat și MInistrul Petre Daea. Acesta a solicitat amânarea unei decizii. "Aceasta lege e element de politica agricolă", a spus ministrul, afirmând ca specialiștii MASR ar trebui să mai lucreze pentru ca mai apot parlamentarii să decidă. "Există o problemă pe care eu nu o pot descâlci", a mai spus el referindu-se la dreptul de preep'iune al vecinilor.

"Cu echipa de la MADR, ar trebui să ne mai gândim sa vedem cum putem împărți această cerinta care este naturală",a mai spus Daea.

Integral pe economica.net