Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a anunţat că a luat act de hotărârile guvernelor României şi Estoniei de a nu mai propune comisari europeni interimat pentru restul de mandat care se încheie la 31 octombrie. Executivul îl propusese pentru funcţie pe Ioan Mircea Paşcu.

„Comisia Europeană a luat la cunoştinţă de deciziile guvernelor României şi Estoniei de a nu propune comisar pentru restul de mandat al Comisiei - 31 octombrie. Aceste hotărâri sunt în concordanţă cu ce a cerut preşedintele Juncker în iunie”, arată un mesaj al Comisiei Europene, remis miercuri MEDIAFAX.

Ioan Mircea Paşcu a anunţat, miercuri pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îşi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României. Decizia retragerii a fost a premierului Viorica Dăncilă, mai spune acesta.

Integral pe Gândul