Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a fi decis să îi retragă candidatura lui Ioan Mircea Pașcu pentru postul de comisar european interimar, pe locul lăsat liber de Corina Crețu, pentru perioada de 6 săptămâni din mandatul actualei Comisii Europene, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Ulterior, un anunț în acest sens a fost făcut de Ioan Mircea Pașcu, care a scris pe Facebook că ia notă și se "conformează hotărârii luate de dna Viorica Vasilica Dancilă".

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că, în urma presiunilor din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a decis să renunțe la candidatura lui Mircea Pașcu pentru postul de comisar interimar fără portofoliu și ar fi avut discuții în acest sens și cu Rovana Plumb, desemnată comisar european pentru Transporturi în noua Comisie Europeană, a cărei componență a fost anunțată cu o zi în urmă de Ursula von der Leyen.

Ulterior, un anunț în acest sens a fost făcut de Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook. "Ultima oră: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancilă! Voi reveni ...", a scris Pa;cu pe Facebook.

Integral pe Hotnews