Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După o ședință mai mult decâ tensionată în Plenul Senatului, al doilea om în stat este, începând de ieri, Teodor Meleșcanu. Asta, după ce votul a fost reluat, din pricina faptului că niciunul dintre cei trei cadidați înscriși în cursă nu a întrunit baremul de 68 de puncte. Ineditul constă în faptul că, deși a avut candidat propriu pentru șefia Senatului, în persoana lui Ion Popa, ALDE nu a reușit să strângă decât 13 voturi.

PSD s-a ținut de cuvânt și l-a sprijinit pe senatorul ALDE, Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Fapt ce a generat o situație mai mult decât neobișnuită, ALDE având doi candidați pentru ocuparea celei de-a doua funcție în stat.

Oficial, partidul lui Tăriceanu l-a desemnat pe senatorul Ioan Popa, care nu a reușit să adune mai mult de 13 voturi. Pe locul doi, în primul tur de alegere, s-a situat candidatul PNL, Alina Gorghiu, care a întrunit 49 de voturi, iar pe primul loc s-a plasat Teodor Meleșcanu, cu 67 de voturi. Un singur vot a lipsit pentru ca Meleșcanu să fie desemnat șef al Senatului din primul tur, în condițiile în care 5 voturi au fost anulate.

Integral pe Jurnalul Național