Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Probleme în Senatul României pentru Teodor Meleșcanu. Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu, propus de PSD la șefia Senatului, a reușit să devină președinte al Senatului abia din turul doi de scrutin. In turul I, a fost la un pas de a fi ales președinte al forului legislativ, doar că a obținut 67 voturi ”pentru”, și nu 68 cît avea nevoie. Numărul necesar de voturi pentru o majoritate simplă era de 68, dat fiind că în plen au fost prezenţi 134 de senatori.

Așa că a fost nevoie de un al doilea tur, în care au intrat Meleşcanu şi Gorghiu (PNL), aceasta din urmă obţinând 49 de voturi în primul tur.

După al doilea tur, Meleșcanu a obșinut 73 de voturi iar ALina Gorghiu, 59 de voturi. În cursa pentru șefia Senatului, loc rămas vacant după demisia lui Călin Popescu Tărceanu, s-au înscris Teodor Meleşcanu – susţinut de PSD, Alina Gorghiu – propusă de PNL şi Ion Popa de la ALDE.Alina Gorghiu, propusă de grupul liberalilor, a fost susţinută de senatorii PNL (25), de cei de la USR (13) şi UDMR (9).

Integral pe Cotidianul