Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

USR solicită Comisiei de anchetă pentru investigarea eventualelor fraude la alegerile europarlamentare din mai să desigileze de urgență tabletele folosite atunci pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, deoarece acestea ar trebui folosite și la alegerile prezidențiale.

„USR cere parlamentarilor PSD din așa-zisa Comisie specială de investigare a eventualelor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai, comisie condusă de deputata PSD Lia Olguța Vasilescu, să urgenteze desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, tablete folosite la alegerile europarlamentare și care trebuie să fie utilizate și la alegerile prezidențiale. În caz contrar, există riscul major ca desfășurarea alegerilor din noiembrie să fie viciată. Comisia a decis sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din primăvară pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, tablete care ar trebui să fie utilizate și la alegerile prezidențiale din toamnă. Prin această dispoziție arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidențiale, lăsând foarte puțin timp instituțiilor implicate să se pregătească pentru scrutin”, transmite USR, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Senatorul USR Nicu Fălcoi a afirmat că reprezentanții PSD din comisia de anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei „fraude electorale” fără a avea nicio bază reală.

Integral pe Cotidianul