Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șansă nouă și inedită pentru elevi. Aceștia pot afla care sunt profesiile viitorului și cum se pot pregăti pentru ele. Totul este posibil grație celei de-a doua ediții a Ghidului Meseriilor Viitorului, lansată de INACO.

„Doi din trei elevi români consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenței artificiale, calculatoarelor și imprimării 3D“, arată sondajul INACO derulat la sfârșitul anului 2018.

„Într-o lume în continuă schimbare, în care singura constantă este chiar schimbarea, iar rata schimbării este în creștere, învățarea nu mai poate rămâne liniară. Cu atât mai dificil este răspunsul la întrebarea-cheie: care vor fi meseriile viitorului? Care sunt meseriile în curs de apariție, de transformare sau chiar de dispariție într-o lume a schimbărilor exponențiale? Care vor fi competenţele şi abilităţile cele mai căutate de către angajatori? Cum le-am putea dobândi prin învățare exponențială? Comunitatea de profesioniști care formează grupul de reflecție INACO – Inițiativa pentru Competitivitate – a răspuns simplu, pe înțelesul tuturor, în prima ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului, publicat în anul 2018.

Integral pe Cotidianul