Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Arestarea fostului președinte PSD Liviu Dragnea a fost decisă la Washington, din cauza legăturilor cu Rusia și China! Este afirmația uluitoare postată pe Facebook de către fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu. Acesta explică motivele și interesele care au stat la baza acestei decizii, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

 „Executarea fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, la sfârșitul lunii mai, nu a fost decisaă la București, așa cum cred mulți analiști politici și comentatori pe la diversele posturi TV, ci la Washington D.C.! Acest aspect nu este un secret. Am prezentat, cu mult timp înainte de a fi condamnat, de ce Liviu Dragnea este o țintă, și ce i se pregătește“, a scris, ieri, fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, citat de COTIDIANUL.

Tot ieri, Ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat de procurorii anticorupție, anunță NAȚIONAL. Acesta are calitatea de martor într-un dosar care îl privește pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.  Ambasadorul a fost adus cu mandat și cu escortă. Conform unor surse, ambasadorul ar fi fost întrebat despre vizita a lui Liviu Dragnea în SUA. Audierile vizează dosarul lui Elliot Broidy, cel care s-ar fi ocupat de vizita lui Liviu Dragnea și a lui Sorin Grindeanu în Statele Unite. Acesta este cel care l-a invitat pe fostul lider PSD în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Potrivit surselor G4MEDIA, în urmă în primăvara lui 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autorităţile americane solicită informaţii în România referitoare la Dragnea şi Grindeanu. George Maior a declarat marţi la ieşirea de la DNA că a dat declaraţii procurorilor în calitate de martor în dosarul ”legat de vizita în SUA a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor în SUA”. Maior a mai spus că nu a avut nici o implicare în această vizită din 2017 şi că a avut ”o discuţie foarte plăcută cu domnii procurori”.

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea anunța, chiar cu puțin timp înainte de a fi condamnat în dosarul “angajărilor de la DGASPC Teleorman”, că are informații conform cărora DNA i-a făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în SUA, amintește JURNALUL NAȚIONAL.

Totuși, LUJU.RO consideră că audierea lui George Maior la DNA in calitate martor reprezinta o lovitura puternica aplicata acestuia, care poate insemna fie ca Justitia americana lucreaza intens pentru demascarea unor fapte de coruptie la nivel inalt din administratia Statelor Unite, si nu se poticneste in fata unor persoane precum ambasadorul roman George Maior, fie ca George Maior a deschis frontul razboiului cu Laura Codruta Kovesi, cea cu care, in trecut, semna protocoale de colaborare, si pe care ar fi dat-o deja in primire procurorilor SIIJ intr-un dosar ce o poate pune sub inculpare!

Pe de altă parte, noul şef al Senatului, Teodor Meleşcanu, ar fi semnat un memoriu privind linia de apărare a agentului guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Dragnea contra României, pe când era ministru de Externe în guvernarea Dăncilă, scrie HOTNEWS. Memorandumul era datat 11 martie 2019 şi privea prin procesul de la CEDO în care fostul preşedinte al PSD, Livu Dragnea, pe atunci aflat în libertate şi în funcţie, încerca să obţină la Curtea de la Strasbourg o condamnare a statului român, pentru ca ulterior să poată cere în ţară o revizuire a condamnării lui în dosarul Fraude la Referendum.

ADEVĂRUL amintește că în anul 2016 Liviu Dragnea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspnedare în dosarul Fraude la Referendum, fapt care avea să-l împiedice apoi să ia funcţia de prim-ministru al României, ca preşedinte al PSD, partidul care a cîştigat alegerile parlamentare din 2016. Aşa se face că, în anul 2017 Liviu Dragnea a deschis la CEDO un proces împotriva statului român prin care spera să obţină apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie revizuirea sentinţei din Dosarul Referendumul. Aceasta după ce, pe 24 aprilie 2017, ICCJ îi respinsese şi contestaţia la executare.