Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ieri, România şi-a primit din nou copiii pe băncile şcolilor. Cu o imagine de ansamblu dezolantă: un ministru interimar şi perspectiva ca doar peste câteva zile să avem un minister fără ministru; peste 1000 de şcoli cu toaleta în curte (conform Ministerului de Interne); un sistem de finanţare care nu ţine cont de nevoile reale ale copiiilor şi realităţile din satele şi comunele ţarii.

În multe locuri, deschiderea anului şcolar a însemnat acelaşi veşnic careu din curtea şcolii, unde directorul a dat citire mesajului ministrului. Mesaj care, şi în acest an, a fost scris în aceeaşi veşnică limbă de lemn. Daniel Breaz, interimar peste educaţia românească, a vorbit în mesajul său despre respectul pe care îl poartă elevilor şi familiilor lor. Ori domnul ministru şi cu mine definim diferit conceptul de respect, ori cuvintele sale au fost aşternute pe hârtie fără să însemne cu adevărat ceva.

Integral pe Adevărul