Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-a micșorat și prima zi de școală, ca și munții care mi se păreau de netrecut și care acum s-au micit ca niște clăi de fîn. Timpul le roade pe toate sau ne schimbă ochelarii cu care privim lumea! Am fost la prima zi de școală într-o curte betonată din cartierul Băneasa. Prima zi de școală se vedea pe străzi, printre blocuri, la florărese, în goana după locuri de parcare, în tonul de argint al vocilor celor mici, în privirea distantă și impunătoare a profesorilor, în mîinile strînse pînă la transpirație.

Prima zi de școală rămîne de neuitat, chiar și ignorată de autorități și de mass-media. Are încărcătura magică a începutului de drum prin viața plină de speranțe, de minuni și de nenorociri. Mărturisesc că în cartierul Băneasa, copiii și părinții arătau atît de îngrijiți încît mi s-au părut a fi strîns cu toții la o recepție simandicoasă! Așa arată prima zi de școală în București. Într-un sat de munte, arată ceva mai naiv, mai dulce, mai înecat de emoție! Oricît ar părea de ciudat, prima zi de școală rămîne bătută în aur pentru toți copiii de pe planetă, de la New York pînă într-un sat african.

Integral pe Cotidianul