Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul Social Democrat nu va primi niciun leu rambursare pentru campania la europarlamentare. Decizia aparține Autorității Electorale Permanente, care ar fi luat această hotărâre pentru că PSD ar fi transmis pentru a obține acești bani documenete cu semnătura fostului trezorier, Mircea Drăghici, care nu mai era trezorierul partidului la momentul depunerii actelor și care este trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidarea subvenției partidului.

Mircea Drăghici este urmărit în două dosare penale, iar în cel referitor la subvenția primită de partid de la stat, din care a cumpărat o vilă în Pipera și un Mercedes, a fost trimis în judecată, amintește EUROPA LIBERĂ. Social-democrații ar fi cerut rambursarea a 3,48 milioane de lei. PSD este singurul partid căruia AEP nu îi rambursează sumele cheltuite în campania pentru alegerile europarlamentare. Spre deosebire de PSD, celelalte partide au primit aproape complet suma solicitată.

Mai mult, Constantin Rada, şeful Departamentului de control al finanţării partidelor din cadrul AEP, a pus presiune pe angajata din subordinea sa care a tăiat integral rambursarea banilor cheltuiţi de PSD în campania pentru euroalegeri (peste 700.000 de euro), susţin surse din AEP, citate de ROMÂIA LIBERĂ. Rada, promovat ca şef de departament după ce, anul trecut, a blocat un control financiar la PSD, ar fi vrut ca social-democraţii să primească măcar o parte din bani, nu zero lei.

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a anunțat că PSD va depune plângere în instanță împotriva acestei decizii „Noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorității Electorale Permanente. Luni vom depune acțiune în instanță pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de al AEP. De altminteri, raportul de control al Autorității arată clar că s-au îndeplinit toate condițiile pentru ca suma să fie rambursată PSD. Prin urmare ne considerăm îndreptățiți să mergem în instanță și să recuperăm această sumă”, a răspuns Fifor, citat de DIGI24.

Însă preşedintele AEP Costantin Buică a anunțat deja, potrivit GÂNDUL, că decizia instituţiei în cazul respingerii rambursării banilor către PSD este definitivă. „Este dreptul oricărei persoane fizice sau juridice să depună contestaţie cu privire la orice document emis de statul român. La acest moment, decizia este, din punctul de vedere al Autorităţii, definitivă, am publicat rezultatul controlului în Monitorul Oficial şi documentul şi modificarea a fost făcută către PSD, cu privire la nerasmbursarea în totalitate a sumelor de la europarlamentare”, a mai declarat Buică.

Nu doar PSD-ul are probleme cu banii ci și Guvernul Dăncilă, care dă semne că a ajuns la fundul sacului, afirmă CAPITAL. Guvernul a împrumutat deja în primele 8 luni ale anului aproape 60 de miliarde de lei, adică 80% din ce își propusese pentru 2019. Adică dintr-un obiectiv de 72 de miliarde pentru întreg anul. Pentru a se încadra, autoritatile ar trebui să mai împrumute pentru perioada septembrie-decembrie, 14 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 3,5 miliarde pe lună.

Directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din Banca Centrală, Eugen Rădulescu, a scris într-o postare pe Facebook că țara se află într-o situație extrem de dificilă, politic și economic și nu cred că avem resurse că să mai rezistăm încă un an și jumătate. „Nu știu (cât timp mai rezistăm, n.r.). Dar știu că nu avem resurse să rezistăm încă un an și jumătate în situația de acum”, a declarat acesta, citat de NEWSWEEK.

Economiştii au explicat adeseori că o recesiune tehnică (stagnare economică timp de şase luni consecutive) se poate transforma cu uşurinţă într-o criză economică şi financiară, dacă nu se iau măsuri urgente, susține ADEVĂRUL. Ori, intrarea recentă a Germaniei în recesiune şi marea probabilitate ca şi Statele Unite să ajungă într-o astfel de stagnare economică, vor avea puternice efecte şi asupra economiei României, deja afectată de creşterea salariilor în paralel că scăderea unor taxe.
 
„Ca şi înainte de anul 2009, politica fiscală contribuie la supraînălzirea economiei şi intrările de capitaluri sunt mari. Rezultatele sunt similare cu cele înregistrate înainte de 2009: avem dezechilibre fiscale structurale nesustenabile, dezechilibre externe relativ mari (al doilea cel mai mare deficit de cont curent din UE) şi o datorie externă de 103,7 miliarde euro (iunie 2019)”, consideră Lucian Croitoru (foto), consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.


Comentarii

Doctrina P$D: futem, futem, futem imbecilul popor roman. Suntem votati de saraci si de prosti. Prin politucile noastre ne asiguram ca vor fi cat mai multi saraci si prosti. "Stupid people" cum zicea evreul Silviu Brucan, fondatorul FSN/PDSR

7 septembrie 2019 7:53

Maria Păi *sunt bani de pensii și salarii* !... Guvernul PSD-ist face ce știe mai bine !...Adică Împrumută !....Împrumută !....Împrumută !.....Bani sunt *cîcălau* în Banci Comerciale romănești și străine !....*cîcălău !*de mulți bani....S-a făcut poporul roman dator pînă la a 3-a generație la finanța globalistă cu dobînzile cele mai mari din Europa.....DUPĂ NOI, POTOPUL !......Ideologia PSD-istă aplicată cu succes mereu !....Dați pensionarilor încă 15 % să vă voteze * să fiți pe viață la ciolan* dar bani-s *să se mănînce și să se cace* !!!...Tot o țară subdezvoltată și needucată rămînem !....Fără investiții, fără autostrăzi, fară dezvoltare....Și copiii, nepoții și strănepoții acestor bătrîni vor plăti cu vîrf și îndesat banii împrumutați și iar împrumutați....Orice prost știe guverna așa !!!....PSD-ismul n-a știut niciodată să ia măsuri să se *producă bani*....PSD-ismul știe cu Baronismul, Nepotismul și Hoțismul său doar să cheltuie banii țării....Auzi țară de căcat !!!...Aproape 80 % din Produsul Intern Brut (PIB) să intre în Salarii, Pensii, Ajutoare de tot felul, Pensii Speciale, Diurne și Decontări aiurea.....Ce viitor mai poate avea o țară ca asta ???....Îi doare-n cur pe PSD-iști de viitorul țării !!!...

2 septembrie 2019 13:20

@xyz Da-mi si mie adresa ca tocmai ce plec la Paris. Poate ca-mi ofera si mie gazduire cateva zile, vreo 6-7. Sau ai auzit si tu ca oxyz este un triedru drept. Al tau a stramb rau, amice!

1 septembrie 2019 19:12

Sa (încercam totusi sa) sugem EURO-POOLLA & sa #REZISTAM! Poate ca nu este (înca) totul pierdut si poate ca, dând dovada de abnegatie si de "curaj" "social" vom învige vicisitudinile si vom "salva" (cumva macar) Nucleu' Dur!

1 septembrie 2019 0:02

xyz pt dl. Lucian Croitoru BNR : in guvernarea PDL/Basescu, au fost taiate veniturile romanilor, pe motiv de "criza". In schimb, in Paris pe o str. selecta, a fost cumparat un imobil de lux, estimat la cca. 900 milioane Euro. In acte, proprietar Elena Basescu. Vreti sa repetati istoria asta sinistra, dar, pe guvernarea pnl, usr, pmp si ce-o mai fi, de "dreapta".

31 august 2019 12:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.