Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Actorul Mircea Diaconu visează să intepreteze rolul de preşedinte al României. S-a aşezat pe treptele Ateneului şi se prezintă, cu talent, drept „cel mai banal om din România”. Banal, banal, sărac de nume (zice că n-are decât două şi îşi face un atu electoral din asta), dar stup de bani. GÂNDUL susține că Mircea Diaconu a intrat din nou, perfect, în pielea independentului şi a început chiar să creadă că-i va ieşi din nou figura de la europarlamentare: să câştige miraculos.

Candidatul „independent“ Mircea Diaconu se vede deja președinte. Este sigur că îl va bate pe Iohannis, poate chiar la scor de maidan. Nici nu se pune problema că nu ar câștiga. El este independentul care va aduce bunăstare României, care va defini clar rolul președintelui, care nu va intra în jocurile politice, care nu va încăleca guvernul… care… care… și tot așa.

A lămurit și cum e cu independența lui, constată NAȚIONAL. Pro România și ALDE nu vor avea niciun cuvânt de spus, n-are obligații față de ele, nu este de-al lor, ele doar îl vor ajuta cu infrastructura politică. Eu zic să desenați, maestre, prostimea nu înțelege cum vine drăcovenia asta. Adică, eu vă dau undițele și lanseta ca să prindeți pește, vă dau juvelnicul și barca și, după ce vă faceți plinul, tot din balta mea, normal, plecați acasă mulțumindu-mi pentru colaborare? Dracu’ o crede. Eu zic să lăsați prostiile, nu dau bine glumele astea.

Actorul care a stat cinci în Parlamentul European nu a reușit să înțeleagă cum funcționează instituțiile europene dar a înțeles că subiectul Laura Codruța Kovesi e un subiect sensibil pentru români și a declarat hotărât că o susține pentru funcția de procuror-șef european, anunță CURENTUL. Aceasta după ce ALDE nu a mai atins pragul electoral, după ce europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a făcut turul televiziunilor în primăvară urlând că va cu ataca la Curtea de Justiție Europeană numirea lui Kovesi la șefia EPPO.

Delegaţia permanentă a ALDE a votat luni, în şedinţă, ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, a anunţat liderul formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, amintește ROMÂNIA LIBERĂ. Aceasta după ce Tăriceanu și-a retras candidatura pentru alegerile prezidențiale.

Mircea Diaconu, cel care candidează independent la Președinție, ar avea o legătură puternică și cu Liviu Dragnea, anunță CAPITAL. Eurodeputatul liberal, Siegfried Mureșan l-a atacat virulent pe Mircea Diaconu și a dat detalii din activitatea lui Diaconu ca europarlamentar susținând că discursul acestuia a fost identic cu al lui Liviu Dragnea și PSD pe perioada mandatului.

„Pe Mircea Diaconu l-am observat timp de 5 ani de zile cât a fost europarlamentar. (...) Domnul Diaconu a criticat avertismentele venite de la Comisia Europeană cu privire la Raportul MCV despre România. (...) Putem observa că nu a reușit să obțină prea multe pentru români, însă a fost pe aceeași linie de discurs cu Liviu Dragnea și PSD“, afirmă Mureșan, citat de ADEVĂRUL.

NAȚIONAL se întreabă: Crede cineva că Mircea Diaconu a fost opțiunea de ultimă clipă a lui Victor Ponta? Sau că a fost o alegere spontană? Nici vorbă. Planul pentru desemnarea lui drept candidat are cel puțin patru, cinci luni vechime, timp în care a fost șlefuit în așa fel încât să pară că dorința aprigă a actorului de a mântui România a coincis cu nevoia Pro România de a-și numi omul. Un plan în care, fără discuții, i s-a întins o capcană și lui Tăriceanu, al cărui final politic nu e greu de intuit.

Așadar, oameni de la orașe și sate, mame cu copii în brațe, pompieri, bucătari, lefegii de la stat și de la patroni, ONG-uri, grupuri folclorice, pensionari și coafeze, toată lumea la vot pentru Mircea Diaconu. Dar de ce, maestre? Din ce scenariu faci parte și de cine e scris? E drept că rolul prostului te prinde, dar parcă am mai văzut filmul ăsta.