Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a autorizat mobilizarea armatei în Pădurea Amazoniană pentru a lupta contra incendiilor, dar a estimat că aceste focuri nu pot "servi drept pretext" pentru sancţiuni internaţionale, scrie AFP.

Prin decret, preşedintele de extremă dreapta i-a autorizat sâmbătă şi pentru o perioadă de o lună pe guvernanţii statelor preocupate să recurgă la armată pentru "identificarea şi lupta contra focarelor de incendii", precum şi pentru "acţiuni preventive şi represive contra delictelor din mediu".

Donald Trump i-a propus preşedintelui brazilian ajutor din partea Statelor Unite. "Tocmai am vorbit cu preşedintele Jair Bolsonaro. I-am spus că dacă SUA pot ajuta în legătură cu incendiile în pădurea amazoniană, noi suntem gata să o facem!", a scris pe Twitter preşedintele american.

Integral pe Adevărul