Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După lovitura de imagine dată de Caracal, polițiștii mai primesc una, de data aceasta direct la buzunare. Ministrul de Interne a decis, printr-un ordin, să plătească drepturile salariale obținute în instanță de angajații MAI cu țârâita, pe parcursul a nu mai puțin de cinci ani de la data obținerii hotărârii executorii.

Proaspăt instalat în fotoliul interimar de ministru de Interne, Mihai Fifor s-a gândit să profite de momentele urâte prin care trec polițiștii și să le taie drepturile salariale. Formula găsită a fost aceea de a eșalona pe o perioadă de cinci ani orice drept obținut în instanță cu titlu executoriu. În spatele măsurii se ascund însă fondurile insuficiente alocate în ultimii ani acestui minister, ajungându-se la o degradare accentuată a siguranței publice.

”Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel: în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în al doilea an se plăteşte 10%, în al treilea an, 25%, în al patrulea an, 25% și în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu”, se arată în referatul de aprobare a ordinului de ministru.

Integral pe NaţionalComentarii

Uta Claudia ,autoare nefericita, cred ca ai fost violata de curand de un politist !!

24 august 2019 9:10

noi Politistii romani se plimba pe strazi, cu mainile in buzunare, sau, admira din masini, pe cetatenii agresati de pramatii. Psihoza creata in randul cetatenilor, de indiferenta si incompetenta adunaturii de politisti caracaleni, ne face sa afirmam ca, sunt prea bine platiti aceasta categorie de bugetari.

24 august 2019 6:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.