Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prima ediţie a festivalului Untold, organizată în 2015 de Federaţia Share, a fost finanţată cu circa 400.000 de euro de Primăria Cluj-Napoca pe baza unor documente falsificate. Din rechizitoriul procurorilor reiese că organizatorii au luat bani împrumut de la fiul unui milionar clujean pentru a plăti avansul artiştilor, apoi au trimis o serie de documente falsificate municipalităţii, pentru a obţine finanţarea nerambursabilă.

Vlad Pop, fostul preşedinte al Federaţiei SHARE, instituţie care a organizat, în 2015, prima ediţie a festivalului Untold, a fost trimis în judecată, în luna martie 2019, pentru obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pop a falsificat, conform procurorilor, mai multe documente pe baza cărora Primăria Cluj-Napoca a finanţat organizarea Untold 2015 cu suma de 400.000 de euro. În iulie, dosarul a trecut de Camera preliminară, care a decis că poate începe judecarea cazului. Având în spate succesul Untold 2015, primul preşedinte al Federaţiei Share şi cel care a avut ideea festivalului - Bogdan Buta a preluat conceptul evenimentului şi a continuat organizarea lui prin firma Untold SRL. Buta a fost cercetat în dosar pentru obţinere ilegală de fonduri, dar cazul a fost clasat.

Integral pe Adevărul