Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Taxele apasă greu pe umerii românilor: din 100 lei produşi, doar 53,68 lei le rămân în mână după plata taxelor către stat. Ştiri pe aceeaşi temă Sute de mii de români îşi pot cere banii înapoi de la Fisc Un român care ar munci un an întreg şi întâi şi-ar plăti taxele către stat ar scăpa de povara acestora pe 19 iunie, după 169 de zile din an.

Abia după această dată va munci pentru el însuşi, arată datele cuprinse într-un studiu realizat de faimosul Institut Economic Molinar. Mai precis, Institutul Molinari a luat cazul unui român cu salariu mediu anual brut de 8.583 euro. Angajatul trebuie să plătească impozit, contribuţii fiscale, TVA şi alte taxe care se ridică la 46,32% din întregul salariu, a calculat institutul. Drept urmare, românul va rămâne în mână cu numai 4.607 euro. La un salariu de 100 de lei, ar însemna că românul plăteşte taxe de 46,32 lei şi rămâne în mână cu numai 53,68 lei.

Integral pe Adevărul