Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Declarație șocantă făcută de Laszlo Tokes la Zilele Maghiare din Cluj. Pastorul susține că Revoluția română a fost furată.

„Noi am fost foarte optimişti atunci. Credeam că dictatorul Nicolae Ceauşescu era o întrupare a răului atât de mare, încât eu, şi mulţi alţii, am crezut că dacă vom scăpa de el, atunci într-o clipă vom scăpa şi de comunism şi se va făuri o lume nouă. Această credinţă a fost susţinută de foarte multe evenimente petrecute în acelaşi timp cu evenimentele de la Timişoara, fraternizarea românilor cu maghiarii, posibilitatea folosirii limbii materne, am auzit la televiziune urări de Crăciun în maghiară, am fost dus în biserici româneşti, unde am participat sau am celebrat slujbe, în judeţul Cluj sau alte locuri din Transilvania s-au tras salve de foc în onoarea mea. Tot era atât de mirific încât credeam că lumea s-a schimbat şi că problemele noastre comune se vor rezolva. Vedem astăzi că aceste probleme comune nu au fost rezolvate. Revoluţia a fost furată şi înlocuită cu o lovitură de stat şi, din păcate, mai tragem şi azi ponoasele acelor vremuri. Din păcate nu se putem debarasa de această situaţie. Cu o intensitate mai mare sau m mică asistăm, azi, la o reinstaurare regimului de tip comunist. Revoluţia a avut şi elemente pozitive, întrupate, de exemplu, în această clădire (clădirea universtiăţii private în limba maghiară Sapientia, finanţată de guvernul maghiar-nr)”, a susţinut politicianul.


Comentarii

marian Cred ca oamenii care v-au anuntat ca va fi ,,revolutie,, si-au facut datoria.Ar fi foarte bien , daca o sa va faceti si dvs datoria si va duceti sa plantati flori si sa va bucurati de anii batrenetii.Invatati tinerii maghiari-romani ca nu arzand steaguri nationale si spanzurand simbolic numele eroilor acestei tari , vor trai liberi si fericiti.

23 august 2019 18:24

je ...daca ramanea regimul comunist, aceasta lighioana de Tokes, ar fi fost la parnaie grele, pt atentat la siguranta Statului Roman.

23 august 2019 7:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.