Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Incendiile de vegetație din Brazilia au devenit vizibile din spațiu. Nu este de mirare, având în vedere că sunt peste 9.500 de focare, într-o singură săptămână. Au fost peste 80 de mii de la începutul anului. Sunt atât de multe și de puternice și produc atât de mult fum, încât acesta este purtat din Brazilia în toată emisfera sudică.

În fața acestui dezastru fără precedent, președintele Bolsonaro are conturi de reglat cu ecologiștii. Confruntat cu cele mai grave incendii de vegetație din zona amazoniană, liderul brazilian acuză ONG-urile care susțin conservarea regiunii că ar fi pus foc intenționat. Președintele nu suflă însă o vorbă despre defrișările masive și de multe ori ilegale care devastează cea mai mare pădure tropicală de pe glob.

Jair Bolsonaro - președintele Braziliei: „În ceea ce privește incendiile din Amazonia, am impresia că au fost puse de aceste ONG-uri, care ne-au cerut bani. Ce urmăresc ele? Să provoace probleme Braziliei. Au făcut un studiu mărunt despe regiunea "Triplu A" (coridorul ecologic Anzi - Atlantic - Amazon - n.r.).

Integral pe Digi24