Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Crimele comise de un bolnav la Spitalul de la Săpoca a pus pe jar autorităţile, care anunţă că, începând de săptămâna viitoare, vor fi făcute controale la toate spitalele de psihiatrie şi măsuri de siguranţă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că a conceput un plan de control cu inspectorul şef al instituţiei pe care o conduce, precizând că va merge personal la spitalele de psihiatrie şi măsuri de siguranţă.

Ministrul a exemplificat cu situaţia de la Spitalul Poiana-Mare din judeţul Dolj, care până în 2002 a avut statut de măsuri de siguranţă şi „care i-a fost retras pentru că acolo erau nişte condiţii inumane". Potrivit ei, de acum două luni au fost făcute analize privind personalul şi supraaglomerarea din aceste unităţi medicale şi au fost pregătite documente care vor fi discutate cu reprezentanţii Ministerului Muncii pentru găsirea unor soluţii de monitorizare a bolnavilor după externare.

Integral pe România Liberă