Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a anunţat că a depus, ieri, la Curtea de Apel Constanţa, o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului României, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi a Ministerului Dezvoltării Regionale (MDR), pentru acordarea drepturilor de decontare a transportului către şcoală.

Acţiunea în instanţă formulată de organizaţia reprezentativă a elevilor are în vedere anularea HG 863/2016 privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul judeţean. Încă din 2016, elevii din România s-au aflat în imposibilitatea decontării cheltuielilor de transport, precizează AEC, acest drept prevăzut în Legea educaţiei naţionale fiindu-le încălcat din cauza apariţiei tarifelor maximale impuse operatorilor de transport judeţean pentru abonamentele elevilor sub forma unor obligaţii de serviciu public, dar fără acordarea unor compensaţii. „Din cauza acestei stări de lucruri, aceştia nu respectau tarifele, iar elevii nu puteau deconta facturile primite la licee, fiind invocate diferenţele de tarif dintre lege şi realitate”, mai spun reprezentanţii elevilor.

Integral pe Jurnalul Național