Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PNL va ataca la Curtea Constituţională Codul Administrativ, pe care îl consideră neconstituţional, pentru că nu putea fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă, dar şi pentru prevederea ce a permis adoptarea prin majoritate simplă a celor 20 de hotărâri privind înfiinţarea companiilor municipale din Bucureşti, a anunţat, marţi, preşedintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu.

„Vă anunţăm că PNL va ataca la Curtea Constituţională, şi acum avem şi mijlocul procedural să o facem, Codul Administrativ. Pentru că, pe de o parte, avem o problemă cu neconstituţionalitatea întregului Cod Administrativ, care nu putea fi adoptat prin OUG, aşa cum a fost adoptat, şi pe de altă parte avem o problemă legată de neconstituţionalitatea prevederii din Codul Administrativ ce a permis adoptarea acestor hotărâri“, a declarat Băcanu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, partidul se concentrează pe blocarea aplicării celor 20 de hotărâri ale CGMB privind companiile municipale.

„Ne concentrăm acţiunea pe blocarea acestor 20 de hotărâri adoptate în temeiul noului Cod Administrativ cu o majoritate simplă. În paralel, contestând Codul Administrativ, pentru faptul că permite adoptarea de decizii legate de angajarea patrimoniului cu majoritate simplă, când, în realitate, acest lucru trebuie să se întâmple cu votul larg al tuturor celor care reprezintă vocea cetăţenilor în consiliile locale“, a spus aceasta, conform sursei citate.

Integral pe România LiberăComentarii

victor Parerea mea este ca cele 20 de companii constituie solutia cea mai corecta pentru rezolvarea problemelor primariei. Banii primariei deci a bucurestenilor nu sant imprastiati la fel si fel de capusari.Cel putin se invart prin primarie existand control asupra lor.

21 august 2019 10:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.