Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), a declarat, marţi, la Focşani, că România nu mai furnizează astăzi încredere şi speranţă, "statul nu mai reuşeşte să asigure siguranţa cetăţenilor", fiind momentul ca o nouă generaţie de politicieni să se implice activ.

"Astăzi, peste 50% din elevii de liceu îşi văd viitorul în afara României. Astăzi, o jumătate din tinerii care înseamnă viitorul ţării noastre visează să plece din ţară în momentul în care termină liceul sau unii dintre ei o facultate. Este cel mai dureros şi mai tragic indicator care ne arată cât de rău a ajuns funcţionarea statului şi cât de rău stăm în ceea ce înseamnă perspectiva de încredere şi de speranţă pe care o furnizează România. (...) România, astăzi, nu mai furnizează încredere, nu mai asigură speranţă. Vedem din evenimentele care s-au întâmplat în ultimele săptămâni şi ultimele luni, statul nu mai reuşeşte să asigure siguranţa cetăţenilor, statul nu mai reuşeşte să asigure funcţionarea spitalelor. Vedem evenimentul de acum trei zile... Sistemul de educaţie nu mai reuşeşte să furnizeze resursă umană profesională şi educată pentru companii. (...) Lucrurile trebuie să se schimbe în România. (...) Este ocazia şi este momentul ca o nouă generaţie din politica românească să se implice activ", a declarat Dan Barna.

Preşedintele USR i-a felicitat pe vrânceni pentru rezultatele la europarlamentare şi pentru că au înţeles că România trebuie să meargă spre un stat modern.

Integral pe Agerpres