Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Marii Britanii a anunţat luni că intenţionează să pună capăt „imediat“ liberei circulaţii a persoanelor în cazul unui Brexit fără acord la 31 octombrie, fapt ce ar putea afecta peste 400.000 de români. Ambasada României la Londra vine cu precizări.

„Libera circulaţie, aşa cum există ea acum, se va termina la 31 octombrie, când Regatul Unit va părăsi UE“, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Guvernului britanic. „De exemplu, noi vom introduce imediat reglementări mai stricte în domeniul criminalităţii privind persoanele care intră în Regatul Unit“, a spus ea, precizând că celelalte schimbări imediate în vederea implementării unui nou sistem de imigraţie se află „în curs de elaborare“. Purtătoarea de cuvânt a amintit că premierul Boris Johnson vrea să introducă un sistem pe bază de puncte, după modelul australian.

Integral pe Adevărul