Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a trebuit să dea explicații și în SUA despre corupția din România și depre ceea ce vrea sau ce face Viorica Dăncilă. Iohannis nu s-a declarat deranjat. Dimpotrivă, s-a amuzat pe seama premierului. O vizită la Casa Albă este un eveniment de excepție. Mai ales când se întâmplă în proximitatea alegerilor prezidențiale.

Președinele României, Klaus Iohannis, a avut în cursul zilei de marți, 20 august, o întrevedere cu omologul său din Statele Unite ale Americii, Donald Trump. La capătul discuțiilor desfășurate la Casa Albă, șeful statului nu a ratat ocazia de a lansa un nou tir de ironii la adresa premierului Viorica Dăncilă, în contextul declarațiilor recente prin care aceasta din urmă critica modul în care Iohannis alege să se raporteze la parteneriatul strategic al țării noastre cu SUA.

„„Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”, a reacționat Klaus Iohannis în momentul în care a fost chestionat în privința unui eventual raport transmis Guvernului după vizita de la Casa Albă, anunță GÂNDUL. Mesajul președintelui vine la scurt timp după ce Viorica Dăncilă afirmase că șeful statului ar fi trebuit să poarte discuții cu Executivul pe care aceasta îl conduce, înaintea vizitei diplomatice din Statele Unite ale Americii.

Premierul Viorica Dăncilă declarase, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul, amintește DIGI24. „Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție dl. președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită“.

Pe de altă parte, preşedintele Trump a spus că în multe ţări corupţia este o problemă dificilă şi că ştie că şi în România există această problemă, anunță CAPITAL. El a adăugat că preşedintele Iohannis ”face o treabă foarte bună” în această privinţă. ”Cred că el este cel care poate rezolva problema”, a adăugat Donald Trump. România și SUA au o relație mai bună ca niciodată, a adăugat președintele american.

Președintele american Donald Trump a declarat marți seară că relațiile între SUA și România sunt mai bune ca niciodată, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Trump a evocat și posibilitatea unei vizite în țara noastră. Întrebat de jurnaliști dacă va veni în România, președintele american a răspuns că i-ar plăcea acest lucru. În privința momentului care va fi ales pentru vizită, Donald Trump a spus că: ”Este o chestiune pe care o vom discuta”.

Președinții Klaus Iohannis și Donald Trump au adoptat, la Casa Albă, o declarație comună privind întărirea relațiilor România-SUA. Potrivit documentului oficial, citat de COTIDIANUL, România și Statele Unite recunosc că „securitatea energetică este securitate națională”. Mai mult decât atât, cele două țări vor încerca să evite riscurile de securitate „care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G”. Totodată, nu este uitată lupta împotriva corupției, iar „resursele de gaze naturale din România au potențialul de a crește prosperitatea statelor noastre, precum și de a întări securitatea energetică a Europei”.

Klaus Iohannis a reușit să fie primit de două ori într-un singur mandat la Casa Albă, constată EVENIMENTUL ZILEI. Prima dată în 2017, fiind primul șef de stat est-european, acum cu trei luni înainte de alegeri. Moment în care o invitație la Casa Albă este mult mai mult decât un gest de curtoazie. Este o declarație politică.

Ușor de decriptat în condițiile în care principalii contracandidați ai săi, de la Viorica Dăncilă la Călin Popescu Tăriceanu, trecând prin Dan Barna, nu au acces nici măcar la un nivel de reprezentare decent în zona administrației americane.


Comentarii

Maria Dacă Dragnea este la ^reeducare^ la Rahova acum că merită cu prisosință Sistemul Închistat și Prost PSD-ist încă există la decizii....Și dacă o slugă precum Iulian Iancu ce ne împuia capul la Antena 3 cu marile sale realizări ale Legii Offshore acum ^tace-n păpușoi^....și dacă nu se înțelege că cine are banul și tehnologia (EXXONUL) trebuie încurajat cu dezvoltarea investiției de exploatarea gazelor de la marea adîncime a mării vom rămîne sărăntocii și proștii lumii....Dacă nu aveam ca Prim-ministru o impostoare ignorantă și pafaristă economic poate altfel era în țara asta !....Așa că singura scăpare a romănilor este să scoatem de la decizii Caracatița asta PSD-istă ce s-a întins și sufocă toată țara la Alegerile viitoare...

22 august 2019 8:23

Veorica Paduchi-Lati Dancila & Corina Creatza: euro-PIZDOCRATZIA lgbt-orl-plus usr "SALVEAZA" ROMÂNIA!

22 august 2019 0:10

Otto von Berkow Trei fetițe de 12 ani, aduse special din Franța, „cadoul” primit de magnatul pedofil Epstein de ziua sa PLUS Cazul monstrului pedofil Marc Dutroux și cum a spart WikiLeaks buboiul complicităților și protecției unei rețele EURO-criminale care a îngrozit Belgia ... Detalii sordide ies la iveală în aceste zile în cazul finanțatorului Jeffrey Epstein, găsit mort, la 10 august, în celula sa din Metropolitan Correctional Center, închisoarea din New York, unde se afla sub acuzația de abuzuri sexuale, exploatarea prostituției și trafic de minori. În timp ce moartea sa rămâne suspectă, fiind pusă sub semnul îndoielii „sinuciderea” prin spânzurare, așa cum s-a anunțat oficial, presa americană continuă să scoată la lumină informații abominabile despre magnatul pedofil. Ziarul New York Post dezvăluie că Jeffrey Epstein a fost beneficiarul unui „cadou” special, de ziua sa: trei fetițe în vârstă de 12 ani, din Franța, care proveneau din familii sărace.

22 august 2019 0:07

Nein! În prim-plan trebuie sa se afle EURO-poolla, cu Nucleu' Dur în capu' la Ioropa! Iata asadar dece dialogul dintre EURO-infractorii Merkel si Comte este nu doar savuros (d.p.d.v. PENAL, n.m.) ci si relevant pentru public - vezi: https://www.youtube.com/watch?time_continue=111&v=rddoy5qhH7w

22 august 2019 0:04

Nein! Păi dacă scribeagul de la Haznale zice că nenea prezidentul o place pe madam premier, e evident că madam premier e simpaticăcată de tot, s-a simpaticăcat pe ea de atâta copleșire scribeagă. Mă mir că scribeagul de la Haznale îl cam laudă pe neamțul nenea prezident. Să fi intrat PSD-ul în dizgrație la Haznaua 3? Imposibil! Sau scri-begger-ul autor are halucinații?

21 august 2019 23:06

Otto von Berkow Păi dacă scribeagul de la Haznale zice că nenea prezidentul o place pe madam premier, e evident că madam premier e sipaticăcată de tot, s-a simpaticăcat pe ea de atâta copleșire scribeagă. Mă mir că scribeagul de la Haznale îl cam laudă pe neamțul nenea prezident. Să fi intrat PSD-ul în dizgrație la Haznaua 3? Imposibil! Sau scri-begger-ul autor are halucinații?

21 august 2019 23:05

Veorica Paduchi-Lati Dancila Da cu mine, ce are?

21 august 2019 14:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.