Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Federaţia internaţională de tenis (ITF) a adoptat anul trecut proiectul de reformă a Cupei Davis, care modifică în totalitate formatul competiţiei. Reforma, care constă, în principal, în desfăşurarea Cupei Davis într-o singură săptămână, cu 18 echipe participante, a primit 71,43% din voturile celor 120 de delegaţi prezenţi, mai mult decât majoritatea necesară de două treimi.

Competiţia, creată în anul 1900, s-a desfăşurat până acum în patru weekend-uri, meciurile fiind programate pe parcursul a trei zile, pe terenul uneia dintre echipe. Din acest an, Cupa Davis va avea loc într-o singură săptămână, în luna noiembrie, cu participarea a 18 echipe, meciurile urmând să se dispute în maximum trei seturi, şi nu în cinci, ca până acum. Unul dintre cei mai aprigi contestatari este Ion Țiriac, care a atacat din nou această decizie a ITF.

Integral pe Digisport