Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situaţia economică care biciuie Europa de Est a obligat profesioniştii, cercetătorii şi experţii să îşi abandoneze ţările pentru a pleca în Occident, ceea ce lasă companiile fără personal şi întârzie investiţiile, scrie DPA, citată de Rador, într-o amplă analiză asupra regiunii, care include situația din România.

Antreprenorii, experţii şi politicienii din ţările balcanice ale Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de plecarea tinerilor cu pregătire, către destinaţii cu aşteptări salariale mai bune, precum Germania, Italia sau Spania, şi constată că este din ce în ce mai dificil să acopere posturile calificate.

„Suntem o ţară în pericol de dispariţie „, a comentat Marian Hanganu, directorul companiei româneşti de recrutare de personal, Colorful, şi a regretat că emigrarea în masă afectează astfel unul dintre cei mai săraci membri ai UE.

„Din cauza acestui fenomen, multe companii multinaţionale decid să nu investească în România, fiindcă nu pot găsi personal”, a spus el. Guvernul român estimează la peste două milioane numărul românilor aflaţi în străinătate, în mare parte în Spania şi Italia.

Integral pe G4media.roComentarii

ariciul SUNTEM o tara?unde ?cand?Nu mai suntem nici un rahat de mahala a europei.Suntem o tiganie plina de corturi,cani,cai,interlopi bulibasi plini de bulibaseli,de bulibasini,de idioti si de nemernici.In nemernicia noastra ,am avut un punct zero de plecare cand tara era singura fara datorie externa ,platita de noi care am muncit,si neau furato jigodiile revolutionare de ti se rupe maciuca de atata patriotism desantat ,Au facut-o varza si acuma tipa tot ei ca Valei,pleaca romanii din tara?La ,munca futuva muma in cur de puturosi si de lichele,frecatori de p..la-n cur sin gura pe banii celor ramasi putini si cinstiti.

20 august 2019 11:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.