Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situaţia economică care biciuie Europa de Est a obligat profesioniştii, cercetătorii şi experţii să îşi abandoneze ţările pentru a pleca în Occident, ceea ce lasă companiile fără personal şi întârzie investiţiile, scrie DPA, citată de Rador, într-o amplă analiză asupra regiunii, care include situația din România.

Antreprenorii, experţii şi politicienii din ţările balcanice ale Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de plecarea tinerilor cu pregătire, către destinaţii cu aşteptări salariale mai bune, precum Germania, Italia sau Spania, şi constată că este din ce în ce mai dificil să acopere posturile calificate.

„Suntem o ţară în pericol de dispariţie „, a comentat Marian Hanganu, directorul companiei româneşti de recrutare de personal, Colorful, şi a regretat că emigrarea în masă afectează astfel unul dintre cei mai săraci membri ai UE.

„Din cauza acestui fenomen, multe companii multinaţionale decid să nu investească în România, fiindcă nu pot găsi personal”, a spus el. Guvernul român estimează la peste două milioane numărul românilor aflaţi în străinătate, în mare parte în Spania şi Italia.

Integral pe G4media.ro